F1: «H Ferrari δεν είναι πια ομάδα Formula 1…»

O Luca Baldisserri ρίχνει φώς στο πώς είναι το κλίμα μέσα στην Scuderia

  • -
  • -

Η Scuderia Ferrari συνεχίζει να προβληματίζει τους οπαδούς της που περιμένουν να πάρουν απαντήσεις για την εικόνα που παρουσιάσει η ομάδα. Σε συνέντευξή του στην Corrierre dello Sport ο πρώην Chief Engineer και διευθυντής της ακαδημίας των οδηγών Luca Baldisserri προσπάθησε να ρίξει φώς για το πώς είναι τα πράγματα στα ενδότερα του Maranello.

 

«Δυστυχώς κανένας από τους Marchionne ή Arrivabene δεν έχει εμπειρία από αγώνες, κουλτούρα που η σημερινή Scuderia έχει χάσει. Δεν είναι πια ομάδα, αλλά ένα γκρουπ από φοβισμένους ανθρώπους. Υπάρχει κλίμα φόβου. Τα παιδιά δεν παίρνουν ρίσκα με τον φόβο ότι θα απολυθούν», είπε ο Baldisserri. Όσο για την «οριζόντια» διάταξη που θέλουν να φέρουν στην Ferrari ; «Δεν σημαίνει τίποτα. Η σειρά των αποφάσεων στην F1 χρειάζεται να είναι πιο πολύ από οριζόντια, πρέπει να είναι στρατός. Οι Νο1 είναι εκεί αν δείχνουν τον δρόμο, να παρακινούν τον κόσμο, να αποφασίζουν και εάν κάνεις ένα λάθος δεν πρέπει να σε απολύουν. Αυτό έγινε με τον Allison, μεγάλη απώλεια»

 

Όσον αφορά τον νέο τεχνικό διευθυντή Mattia Binoto είπε : «Ο Mattia ξέρει πώς να παρακινεί τον κόσμο, έχει μεγάλη εμπειρία αλλά δεν είναι τεχνικός διευθυντής. Ξέρει ότι δεν μπορεί να σχεδιάσει ένα μονοθέσιο. Θα μπορούσε να είναι ένας καλός πρόεδρος της ομάδας».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...