F1: Περιμένει να δει αλλαγές στην F1 o Alonso αλλιώς …

  • -
  • -

Ο Fernando Alonso βρίσκεται στο 2ο από τα 3 έτη του συμβολαίου του με την ομάδα της McLaren Honda και περίμενε τα πράγματα λίγο διαφορετικά. Είναι γνωστός για τις «γκρίνιες» του και για άλλη μια φορά εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για την σύγχρονη F1 και είπε ότι υπάρχουν και άλλα πράγματα που θέλει να κάνει εάν δεν αλλάξει το τοπίο. ΄

 

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Cadena Ser ο Alonso είπε : «Το λέω συνέχεια τα τελευταία δυο χρόνια. Πιστεύω ότι τα σημερινά μονοθέσια είναι λιγότερο ελκυστικά. Σου δίνουν μια πιο νορμαλ αίσθηση, δεν είναι η ίδια F1 που ξέραμε τα πρώτα 10 χρόνια που έτρεχα. Τώρα δεν έχεις την ‘wow’ αίσθηση, ή να σκεφτείς ‘δεν πιστεύω πόσο γρήγορα πέρασα από αυτή την στροφή’, ή ‘είναι απίστευτο πόσο γρήγορο είναι το μονοθέσιο’. Δεν το έχεις αυτό τώρα. Είναι πιο νορμαλ μονοθέσια, πιο βαρετά. Όπως σήμερα που προσπαθούμε σε όλο τον αγώνα να προστατεύσουμε τα λάστιχα, να προσέχουμε την κατανάλωση καυσίμου, και όλα αυτά ενάντια στην αίσθηση του οδηγού, που είναι να πιέζει στο μέγιστο. Τα μονοθέσια του 2017 θα είναι πιο γρήγορα, απαιτητικά σε φυσική κατάσταση, και ελπίζω η F1 να είναι ικαι πάλι ελκυστική για τον οδηγό».

 

Όσο για το μέλλον του αυτό συνδέεται άμεσα με το πώς θα είναι η F1 : «Και εάν η F1 θα είναι και πάλι να προστατεύεις αντί για να επιτίθεσαι τότε θα το σκεφτώ εάν θα συνεχίσω ή όχι, αλλά όχι για το επειδή σκέφτομαι να εγκαταλείψω. Υπάρχουν και άλλα πράγματα που θέλω να κάνω. Πιστεύω ότι οι κανόνες παίζουν ρόλο κλειδί. Εάν τα μονοθέσια είναι συναρπαστικά να τα οδηγείς και σου αφήνει ένα συναίσθημα έκπληξης που σου άφηνε πάντα η F1, τότε έχεις πλάκα ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Σε 12 μήνες θα δούμε που θα βρισκόμαστε και πόσο θέλω να συνεχίσω, γιατί μπορεί να δω την ευκαιρία να φύγω από την F1 και μετά να σκέφτομαι τι θα κάνω σπίτι όλη μέρα. Πρέπει να περιμένουμε για να δούμε»

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...