F1: Φουλ επίθεση από την Honda

Η αξιοπιστία μπαίνει σε δεύτερη μοίρα

  • -
  • -

Είναι γεγονός ότι η Honda έχει δεχθεί σκληρή κριτική για την εικόνα που έχει δείξει τόσο πέρσι που ήταν η πρώτη της χρονιά, όσο και φέτος. Ελπίζουν όμως ότι θα μπορέσουν να δείξουν πολλά σε πίστες όπως αυτή της Σιγκαπούρης. Πλέον δεν θα κάθονται να δίνουν μεγαλύτερο βάρος στην αξιοπιστία, γιατί με αυτόν τον τρόπο δεν κερδίζουν κάτι, αλλά το βάρος θα πέσει στην απόδοση παίρνοντας μεγαλύτερο ρίσκο.

 

Μιλώντας στο Motorsport.com o ο αγωνιστικός διευθυντής της Honda, Yusuke Hasegawa, τόνισε : «Στις χειμερινές δοκιμές πιστεύαμε ότι το μονοθέσιό μας δεν ήταν κακό για να παίρνει βαθμούς. Έτσι αποφάσισα να ξεκινήσουμε την σαιζόν με πολύ ασφαλείς ρυθμίσεις σε απόδοση με την αξιοπιστία να είναι η προτεραιότητα για μας. Αλλά μετά από το Κινέζικο GP που τερματίσαμε στην 12η και 13η θέση, και τερμάτισαν όλοι, κατάλαβα ότι να τερματίζεις ένα αγώνα δεν σου δίνει τίποτα. Έτσι έπρεπε να παίρνουμε ρίσκα. Από την Ρωσία που αρχίσαμε να αλλάζουμε στρατηγική άρχισαν να εμφανίζονται κάποια προβλήματα. Αλλά κατάλαβα ότι έπρεπε να παίρνουμε ρίσκα. Αυτό μας έφερε κάποια θέματα δυστυχώς και το ίδιο και στο Spa. Φέραμε την 3η έκδοση, αλλά δεν είχαμε χρόνο να το στήσουμε και να το ελέγξουμε».

 

Πλέον η σχέση με την McLaren είναι πολύ πιο στενή και πολύ πιο αρμονική. Επιπλέον η Honda είναι πιο δεκτική στο να πάρει εξωτερική βοήθεια. Το βλέμμα όμως είναι στο 2017. Οι κατασκευαστές θα μπορούν αν εξελίσσουν τους κινητήρες χωρίς περιορισμούς με τον Hasegawa να αποκαλύπτει ότι έχουν ξεκινήσει τμήματα του κινητήρα του 2017 από το μηδέν!

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...