F1: Τρομάζει η Mercedes και πάλι!

Όλα δείχνουν πως παραμένει εμπρός από τον ανταγωνισμό

  • -
  • -

Οι δοκιμές της F1 βρίσκονται στο δεύτερο σκέλος τους και είμαστε σχεδόν στην μέση. Επιλέξαμε να μην αναλωθούμε στους χρόνους που έκαναν οι ομάδες κάθε μέρα για τον απλό λόγο ότι δεν μπορείς να τους συγκρίνεις. Οι άγνωστοι παράγοντες είναι πολλοί. Δέκα κιλά βενζίνης διαφορά σε ίδια μονοθέσια έχουν διαφορά 0.3 sec στον γύρο. Οι ομάδες αναλύουν συγκεκριμένα προβλήματα και διαφορετικές στρατηγικές στις δοκιμές.

 

Για παράδειγμα, η Mercedes την προηγούμενη βδομάδα αναλώθηκε στο να κάνει γύρους με την μεσαία γόμα και σε μακρινές αποστάσεις. Οι γύροι και τα χιλιόμετρα που έκαναν ήταν απίστευτα. Με το που έδειχναν οι δείκτες του ρολογιού 9 το πρωί, έμπαιναν στην πίστα και ξεκινούσαν, ξεχνώντας να βγουν από την πίστα. Έχοντας ήδη ένα πολύ αποτελεσματικό μονοθέσιο από την περασμένη χρονιά και βλέποντας ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα αξιοπιστίας, αποφάσισαν προς το τέλος της προηγούμενης βδομάδας να φέρουν λύσεις σε τομείς που δεν έχουν εξερευνηθεί αρκετά, όπως οι πλαϊνές εισαγωγές του αέρα που είναι κρίσιμος τομέας.

 

Έτσι είδαμε την Mercedes με καινοτόμα bargeboards …


 Και όλα αυτά γιατί; Γιατί πειραματίστηκε και τον «χαμένο» αέρα από τις πλαϊνές εισαγωγές τον παίρνει πλέον από την εισαγωγή που βρίσκεται πάνω από το κεφάλι του οδηγού.


 Μπορείτε να δείτε ότι υπάρχουν διάφορα κανάλια τα οποία χρησιμοποιούνται για την ψύξη στο εσωτερικό του μονοθεσίου. Και όλα αυτά γιατί; Επειδή αφενός είχαν πέρσι μια σημαντική διαφορά από τον δεύτερο, αφετέρου επειδή είχαν μια καλή βάση, έτσι δοκίμασαν κάτι αρκετά διαφορετικό.

 

Χθες η Mercedes δοκίμασε για πρώτη φορά τις μαλακές γόμες της Pirelli και ήταν αρκετά μπροστά από τον ανταγωνισμό. Οι αντίπαλοί τους αναγνωρίζουν την διαφορά που υπάρχει. Θα έχουμε ακόμα μια… βόλτα στο πάρκο για τους Hamilton/Rosberg φέτος; Προς όφελος του ανταγωνισμού και του ενδιαφέροντος, ελπίζουμε πως όχι.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...