H Le Mans Porsche 911S του Steve McQueen

Πωλείται σε δημοπρασία

  • -
  • -

Μια από τις πιο κλασσικές ταινίες του Steve McQueen ήταν το Le Mans του 1971. Ανάμεσα στα αγωνιστικά μοντέλα, ο «King of Cool» McQueen οδηγούσε και μια Porsche 911S της εποχής εκείνης. Το αυτοκίνητο αυτό, αναζητά πλέον νέο ιδιοκτήτη, σε δημοπρασία που θα γίνει στην Καλιφόρνια. Κατασκευασμένη το 1970, διαθέτει όλο τον εξοπλισμό άνεσης της γενιάς της (μέχρι και A/C), παραμένοντας σε αυθεντική εργοστασιακή κατάσταση.

Η συγκεκριμένη σκούρα πράσινη (Slate Grey) 911S είναι το αυτοκίνητο το οποίο ο McQueen οδηγεί στην αρχή της ταινίας, ταξιδεύοντας στην επαρχία της Γαλλίας για το Le Mans. Ο ίδιος ο McQueen χρησιμοποίησε το αυτοκίνητο αυτό και σαν προσωπικό αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας. Τελειώνοντας τα γυρίσματα το έστειλε στην Αμερική, για να το προσθέσει στην συλλογή του, η οποία απαριθμούσε  Ferrari, Porsche, μοτοσυκλέτες, αεροπλάνα καθώς και μια Jaguar XK-SS.

Οι υπεύθυνοι της δημοπρασίας -RM Auctions- στο Μοντερέυ της Καλιφόρνιας, αναμένουν την 911S να κάνει την έκπληξη στην δημοπρασία που θα γίνει στις 19 του ερχόμενου Αυγούστου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...