Mercedes B 55

V8 με 388 ίππους και κίνηση πίσω

  • -
  • -

Μια ομάδα εκπαιδευόμενων της Mercedes, μαζί με τον επικεφαλή του εργοστασίου στο Rastatt έχοντας κάποιο σοβαρό budget να ξοδέψουν προχώρησαν σε μια κάπως εκκεντρική μετατροπή. Καρδιά του one-off project ήταν μια κοινή B-Class 200 CDI. Αφού ο κινητήρας diesel μπήκε στο περιθώριο, τη θέση του για το εν λόγο project πήρε ένας θηριώδης για τα μέτρα της B-Class V8 5.5 λίτρων.

Αποδίδοντας 388 ίππους και 530 Nm ροπής, ο V8 κινητήρας συνδυάστηκε με ένα αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων. Για να περάσει η δύναμη στους πίσω τροχούς, μεταμοσχεύθηκε ένας άξονας από Mercedes W210. Το βάρος του αυτοκινήτου είναι πλέον 1620 kg, 180 kg περισσότερα από την καθημερινή B 200 CDI. Οι επιδόσεις δεν έχουν μετρηθεί ακόμα, αλλά οι υπεύθυνοι του project υπολογίζουν ότι για το τυπικό 0-100 km/h θα χρειάζονται κάτω από 6 sec.

Αλλά χαρακτηριστικά αυτού το project είναι τα φρένα, τα οποία προέρχονται από την C32 AMG, η ανάρτηση της K&W και οι 5άκτινες ζάντες της AMG. Στο εσωτερικό κυριαρχεί το δέρμα και η Alcantara, ενώ το αμάξωμα είναι βαμμένο σε λευκό χρώμα.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...