Παγκόσμιο Ρεκόρ για το Mazda MX-5

Η μεγαλύτερη παρέλαση όλων των εποχών

  • -
  • -

Η Mazda κατάφερε να μπει ακόμη μια φορά στο Βιβλίο των Παγκόσμιων Ρεκόρ Guinness ™ με το MX-5, το πιο καλοπουλημένο σπορ μοντέλο όλων των εποχών. Ούτε λίγο ούτε πολύ, 459 Mazda MX-5 συμμετείχαν στις 18 Σεπτεμβρίου 2010 στην μεγαλύτερη παρέλαση ΜΧ-5 όλων των εποχών, στο μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO Zollverein στο Essen, καταρρίπτοντας το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ συγκέντρωσης 249 αυτοκινήτων στη Νέα Ζηλανδία.

Αυτοκίνητα από 17 χώρες έλαβαν μέρος στην προσπάθεια για την κατάρριψη του παγκοσμίου ρεκόρ. Ένα ΜΧ-5 από την Μόσχα μαζί με 9 ακόμα Ρωσικά, διένυσαν απόσταση 2.800 km για να λάβουν μέρος στην παρέλαση. Το βραβείο για το παλαιότερο MX-5 δόθηκε σε ένα μοντέλο του 1989 από την Πράγα και το βραβείο του πιο… πολυταξιδεμένου (344.624 km) σε ένα ΜΧ-5 από την Ελβετία. Οι επισκέπτες της εκδήλωσης ψήφισαν ακόμη για το ωραιότερο MX-5 στον χώρο στάθμευσης Ομορφιάς, ενώ ένα  ολοκαίνουργιο επετειακό ΜΧ-5 (20th Anniversary Edition MX-5) παραδόθηκε στον τυχερό του διαγωνισμού σχεδίου, που διεξήχθη on-line πριν από την εκδήλωση.

Σύμφωνα με τον Jeff Guyton, Πρόεδρο και CEO της Mazda Motor Europe, περισσότεροι από 600 ιδιοκτήτες MX-5 υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής. Ήταν όμως τόσοι πολλοί που δυστυχώς δεν υπήρχε χώρος ικανός να τους φιλοξενήσει όλους. Οι τελευταίες θέσεις της παρέλασης δημοπρατήθηκαν στο eBay για φιλανθρωπικό σκοπό, με τα έσοδα να αγγίζουν τα 1.300 ευρώ. Η Mazda Γερμανίας αύξησε το ποσό σε 3.000 ευρώ και το δώρισε στα Παιδικά Χωριά SOS.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...