Αντί-Smart από τη Mini

Θα το δούμε ως προτότυπο στη Γενεύη του 2011

  • -
  • -

Ένα Mini μικρότερο από το… Mini ετοιμάζει η… Mini. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η θυγατρική της BMW σκέφτεται να επεκτείνει τη γκάμα της προς τα κάτω. Και προς τα κάτω, όταν έχεις να κάνεις με το ήδη μικρό Cooper, το μυαλό πάει εύκολα σε αντίπαλο του Smart Fortwo.

Την πρώτη ένδειξη για το νέο μοντέλο αναμένεται να την έχουμε με τη μορφή πρωτοτύπου στην έκθεση της Γενεύης που θα γίνει τον Μάρτη του 2011 προκειμένου να βολιδοσκοπηθούν οι αντιδράσεις του κοινού. Το μίνι Mini θα βασίζεται πιθανότατα στην πλατφόρμα του γνωστού μας Mini, με μικρότερο μήκος κοντά στα 3 m και 2θέσιο ή 3θέσιο εσωτερικό. Είναι μάλλον απίθανο να μοιάζει σχεδιαστικά με το πρωτότυπο Spiritual που είχε παρουσιάσει η Mini το μακρινό 1997 (φωτο).

Το νέο μοντέλο, εκτός από το λογότυπο της Mini θα φορέσει και αυτό της BMW. Ενδεχομένως μάλιστα πίσω του να κρύβεται το μικρό ηλεκτρικό που ετοιμάζουν οι Βαυαροί με την κωδική ονομασία Megacity. Όπως ξέρουμε από στελέχη της BMW, το Megacity θα αποτελεί την ιδανική λύση για τις αστικές μετακινήσεις, κάτι που συνηγορεί στη συγγένειά του με το μικρό Mini. Το λανσάρισμά του είναι προγραμματισμένο να γίνει το 2013.

Άγνωστο παραμένει αν και η Mini θα έχει ηλεκτρική έκδοση στη γκάμα του μικρού της, ή θα αρκεστεί στη νέα γενιά 3κύλινδρων κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου που ετοιμάζει η BMW και που αναμένεται να δούμε επίσης κάτω από το καπό της επόμενης Σειράς 1 και Σειράς 3.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...