Ο οδηγός στο επίκεντρο

Ηλεκτρικά; Αυτόνομα; Μα, που πήγε ο ενθουσιασμός για την οδήγηση;

  • -
  • -

Πώς να σε συνεπάρει ένα αυτοκίνητο που δεν ακούγεται καν ο κινητήρας του; Τι νόημα έχει να μετακινείσαι με αυτοκίνητο, αν δεν το οδηγείς αλλά σε πάει μόνο του; Δεν είναι λίγοι όσοι πιστεύουν ότι έρχεται το τέλος της αυτοκίνησης όπως τη γνωρίζαμε μέχρι σήμερα και που εναντιώνονται σε όσα μας επιφυλάσσουν οι νέες τεχνολογίες των αυτόνομων και ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Θεωρούν ότι θα είναι όλα αποστειρωμένα, αδιάφορα.

Και έρχεται η Audi με το PB18 e-tron να μας δείξει πως το μέλλον μπορεί να έχει ενδιαφέρον. Το εντυπωσιακό ηλεκτρικό πρωτότυπο βάζει τον οδηγό στο κέντρο - στην κυριολεξία! Η τεχνολογία που ενσωματώνει έχει ένα και μόνο στόχο: επιδόσεις. Και μη μου πείτε ότι η αισθητική του σας αφήνει αδιάφορους… Το σημαντικότερο στοιχείο όμως που μας δίνει αυτό το concept, είναι η επιβεβαίωση πως ακόμη και σήμερα, μέσα στις αυτοκινητοβιομηχανίες και δίπλα στους χιλιάδες μηχανικούς και προγραμματιστές που σχεδιάζουν τα οχήματα των επόμενων δεκαετιών, υπάρχουν και άνθρωποι με μεράκι για την οδήγηση.

Θα μου πείτε βέβαια, το PB18, αν ποτέ μπει στην παραγωγή ή έστω εμπνεύσει ένα μελλοντικό supercar της Audi, θα απευθύνεται σε λίγους. Τι γίνεται με εμάς, τους πολλούς “μη έχοντες” που απολαμβάνουμε ακόμη να στρίβουμε; Που γουστάρουμε να ακούμε το μοτέρ να λυσσάει ψάχνοντας τον κόφτη και την εξάτμιση να σκάει σε κάθε αλλαγή σχέσης; Για το μέλλον, δεν ξέρω. Προς το παρόν όμως, οι επιλογές είναι πολλές. Τρανά παραδείγματα τα Honda Civic Type R, Hyundai i30 N Performance, Ford Mustang που δοκιμάσαμε πρόσφατα, ή και τα πιο «ταπεινά» αλλά υπέροχα στην οδήγηση Hyundai Kona, Kia Stonic, Seat Ibiza, Ford Fiesta και πολλά ακόμη. Ευτυχώς, προς το παρόν η λίστα παραμένει μεγάλη.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΗΣ "START ENGINE"