Ηλεκτρικό supercar από την Audi (vid)

Το PB18 e-tron θα… διαπρέπει στους δρόμους και τις πίστες

  • -
  • -

Συνδυάζοντας την τεχνογνωσία της από το Le Mans και την έρευνα πάνω στην ηλεκτροκίνηση, η Audi δημιούργησε το PB18 e-tron. Πρόκειται για ένα show car με το οποίο η μάρκα από το Ingolstadt μας δείχνει πώς φαντάζεται το supercar του μέλλοντος. Το όνομά του γεννήθηκε από τα αρχικά του Pebble Beach της Καλιφόρνια όπου έκανε πρεμιέρα και από το R18 e-tron, το αγωνιστικό της Audi στην κατηγορία LMP1.

Φαρδύ και χαμηλό, το 100% ηλεκτρικό PB18 e-tron θα μπορεί να κυκλοφορήσει τόσο στους δημόσιους δρόμους όσο και στην πίστα. Δεν φέρει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, καθώς ο άνθρωπος έχει την απόλυτο έλεγχο. Για οδήγηση στους δρόμους, το κάθισμα βρίσκεται αριστερά, ενώ στην πίστα σύρεται στο κέντρο όπως σε ένα μονοθέσιο. Στην πρώτη περίπτωση υπάρχει χώρος και για συνοδηγό.

Χάρη στη χρήση αλουμινίου, ανθρακονήματος και άλλων συνθετικών υλικών, το μήκους 4,53 m. PB18 e-tron έχει βάρος μόλις 1.550 kg, παρά την παρουσία μπαταριών χωρητικότητας 95 kWh που προσφέρουν αυτονομία 500 km. Τρία ηλεκτρικά μοτέρ (ένα μπροστά και δύο πίσω) προσφέρουν κίνηση σε όλους τους τροχούς, καθιστώντας το εντυπωσιακό πρωτότυπο ένα γνήσιο quattro. Η συνδυαστική ισχύς τους ανέρχεται σε 680 ίππους, ενώ στη λειτουργία boost ανεβαίνει προσωρινά στους 775 ίππους. Η επιτάχυνση 0-100 km/h διαρκεί λίγο πάνω από 2 sec, κοντά σε αυτή ενός πρωτότυπου LMP1.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...