Ford Transit Custom

To κλασσικό Van με νέο look και όχι μόνον…

  • -
  • -
με μια ματιά

Σημαντικά ανανεωμένο, μεθοδικά βελτιωμένο και πλούσιο σε επιβατικά στοιχεία, το Transit συνεχίζει με αξιώσεις την παρουσία του στην κατηγορία των Van

Tourneo Custom


Η επιβατική έκδοση του Transit Custom ακούει στην ονομασία Tourneo Custom.Το επιβατικό Tourneo θα διατίθεται με κοντό (μήκος 4,97 m) και μακρύ μεταξόνιο (μήκος 5,34 m), σε εκδόσεις οκτώ ή εννέα θέσεων με άφθονο χώρο για επιβάτες (μέχρι 9) και αποσκευές. Το πρόσθετο μήκος της μακριάς έκδοσης μεταφράζεται σε έξτρα χώρο αποσκευών πίσω από την τρίτη σειρά καθισμάτων. Κάθε μία από τις τριθέσιες σειρές είναι διαμορφωμένη σε τμήματα ενός ή δύο καθισμάτων που αναδιπλώνονται ανεξάρτητα, ενώ αφαιρούνται εύκολα λόγω μικρού βάρους. Ο μηχανισμός αναδίπλωσης ρίχνει τελείως τις πλάτες των καθισμάτων δημιουργώντας ένα χώρο εργασίας ή ένα τραπεζάκι για πικνίκ, ενώ με την πλήρη αναστροφή τους μπορούν να αποθηκεύονται κάθετα, απελευθερώνοντας έξτρα χώρο στο πάτωμα για αποσκευές. 30 διαφορετικοί συνδυασμοί μπορούν δημιουργηθούν από τις δύο πίσω σειρές καθισμάτων,  ανάλογα με τους επιβάτες και τις αποσκευές που μεταφέρονται. Επίσης, με ύψος που δεν υπερβαίνει τα 2 m, το Tourneo Custom πληροί τις προδιαγραφές των περισσοτέρων πάρκινγκ αυτοκινήτων.

γλυκά
  • Σχεδίαση
  • Χώροι μεταφοράς
  • Πληθώρα εκδόσεων
  • Ευκολία οδήγησης
  • Στοιχεία εξοπλισμού
ξινά
  • Αναμονή για εκδόσεις με υψηλή οροφή ΜΥ 2013
Από το 1965!



Το Ford Transit είναι ίσως το πιο πετυχημένο επαγγελματικό αυτοκίνητο. Τον Αύγουστο του 2010 έκλεισε 45 χρόνια επιτυχημένης καριέρας, έχοντας ξεπεράσει μέσα σε αυτή την περίοδο σε παραγωγή τα 6 εκατομμύρα μονάδες. Σήμερα η έκτη γενιά του μοντέλου έχει όλα τα φόντα για να συνεχίσει δυναμικά την παράδοση της εταιρείας και να δημιουργήσει άλλο ένα εμπορικό ρεκόρ.

Το 1965 που πρωτοπαρουσιάστηκε η φτηνότερη έκδοση –ένα van με κοντό μεταξόνιο και ωφέλιμο φορτίο 610 kg- κόστιζε 650 ευρώ. Από τις 78 εκδόσεις του 1965 έχει πλέον ξεπεράσει τις 600+, εξασφαλίζοντας πως κάθε επαγγελματίας θα βρει αυτό που έχει ανάγκη.

Γυρνά σελίδα το Transit το οποίο ανανεώνεται ουσιαστικά και ρίχνεται εκμοντερνισμένο στο στίβο μάχης των επαγγελματικών Van μοντέλων. Οι σύγχρονες σχεδιαστικές τάσεις των επιβατικών της Ford βρίσκουν πρόσφορο έδαφος επέκτασης στο νέο Transit Custom. Η φιλοσοφία του «Kinetic Design» κυριαρχεί, με τις επιμέρους σημαντικές βελτιώσεις να δημιουργούν ένα πανίσχυρο παίκτη στην κατηγορία των ελαφριών φορτηγών ενός τόνου. Η ανανεωμένη έκδοση του ελληνικού best-seller θα βρει το δρόμο για την ελληνική αγορά στις αρχές του 2013, με τιμές που θα απέχουν ελάχιστα από το μοντέλο που πωλείται τώρα στην αγορά.

Multiplayer

Σχεδιαστική ανανέωση, ύμνος στην πρακτικότητα και καθαρές γραμμές χαρακτηρίζουν την εμφάνιση του νέου Transit. Η προσοχή στη λεπτομέρεια συνδυάζεται ιδανικά με δοκιμασμένες λύσεις, κυνηγώντας σε κάθε περίπτωση την λειτουργικότητα στη χρήση. Η γκάμα του Transit Custom σχεδιάστηκε για να προσφέρει ποικίλες δυνατότητες στους πελάτες επαγγελματικών οχημάτων στην κατηγορία 1 τόνου. Εξαρχής το νέο μοντέλο θα προσφέρει σε έκδοση κοντού μεταξονίου 2933 mm (SWB – συνολικό μήκος 4,97 m) και με μακρύ μεταξόνιο 3300 mm (LWB – συνολικό μήκος 5.34 m), ώστε οι πελάτες να επιλέγουν το χώρο φόρτωσης που καλύπτει άριστα τις ανάγκες τους. Ποικίλες επιλογές προσφέρουν ικανότητα ωφέλιμου φορτίου να ξεκινά από 600 και να φτάνει στα 1.400kg.

Συνοπτικά το Transit Custom προσφέρεται με τέσσερις βασικούς τύπους αμαξώματος, που μπορούν να προσαρμοστούν στις ατομικές ανάγκες των πελατών:

  • Transit Custom Van – ένα λειτουργικό όχημα μεταφοράς φορτίων, με πλήρους ύψους ατσάλινο διαχωριστικό πάνελ (με ή χωρίς παράθυρο) και επιλογές: 2 ή 3 θέσεων στην καμπίνα, 1 ή 2 συρόμενες πόρτες, 1 ή 2 πίσω πόρτες
  • Transit Custom Double-Cab-in-Van (DCiV) – περισσότερες θέσεις με μια σταθερή 2η σειρά 3 καθισμάτων και επίσης σταθερό διαχωριστικό πάνελ με παράθυρο
  • Transit Custom Kombi Van – ευελιξία στη μεταφορά φορτίων και προσωπικού (5 ή έξι θέσεις) και παράθυρα παντού. Η νέα 2η διαιρούμενη σειρά καθισμάτων πρωτοποριακής σχεδίασης αναδιπλώνεται ή αφαιρείται εύκολα, για ανάλογη διαμόρφωση του διαθέσιμου χώρου.
  • Transit Custom Kombi – η 3η σειρά καθισμάτων (ίδια με τη 2η) προσθέτει ευελιξία σε σχέση με το Kombi Van, για χωρητικότητα 8 ή 9 θέσεων, ενώ αντίστοιχα διαμορφώνεται ο χώρος φόρτωσης μέσω του κινητού διαχωριστικού.

Οι αγοραστές του Transit Custom μπορούν να επιλέξουν από μία πλούσια γκάμα εκδόσεων, με τρεις επιλογές για τα μοντέλα Van και DCiV (στάνταρ, Trend και Limited), και δύο επιλογές των Kombi Van και Kombi (στάνταρ και Trend). Για πιο εξειδικευμένα χαρακτηριστικά  – από μοναδικά χρώματα μέχρι αποκλειστικά συστήματα φόρτωσης – οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν από την εκτενή γκάμα της ομάδας της Ford Special Vehicle Operations.

Φρέσκος αέρας επιβατικού μοντέλου κυριαρχεί στο εσωτερικό του Transit. Ο εξοπλισμός δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα σύγχρονα δεδομένα των καθημερινών αυτοκινήτων, η ποιότητα κατασκευής ικανοποιεί, ενώ η εργονομία είναι σωστά εστιασμένη στο ύφος και τον επαγγελματικό χαρακτήρα του Transit. Παράλληλα η παθητική ασφάλεια των επιβατών μπαίνει σε προτεραιότητα, περιλαμβάνοντας εκτός από την μελετημένη σχεδίαση της καμπίνας μέχρι και αερόσακους κεφαλής.

Το εσωτερικό για τους επιβάτες υιοθετεί άφθονες καινοτόμες λύσεις αποθήκευσης και άνεσης. Αποθηκευτικοί χώροι κάτω από τα καθίσματα που αυξάνουν το ωφέλιμο μήκος φόρτωσης, αναδιπλούμενη πλάτη μεσαίου καθίσματος σε μοντέλα με διπλό κάθισμα συνοδηγού (πρακτική επιφάνεια εργασίας κατάλληλη και για χρήση laptop), πολλαπλές θήκες μπουκαλιών/ποτηριών, αποθηκευτικός χώρος για έγγραφα, κεντρικό ντουλαπάκι, αποθηκευτικοί χώροι για διάφορα αντικείμενα στις πόρτες, υπηρετούν την απόλυτη πρακτικότητα στην καθημερινότητα κάθε χρήστη του νέου Transit Custom.

 

ECO Worker

Κινητήριος δύναμη του Transit Custom είναι ο diesel κινητήρας Duratorq των 2,2 λίτρων. Ο τετρακύλινδρος κινητήρας εξοπλίζει το νέο Van της Ford σε τρεις παραλλαγές απόδοσης, με 100, 125 και 155 ίππους παράγοντας αντίστοιχα 310, 350 και 385 Nm ροπής. Συνδυάζεται με ένα εξελιγμένο ανθεκτικό χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων που μεταφέρει την κίνηση στους εμπρός τροχούς. Η οικονομία καυσίμου και η εύστοχη εκμετάλλευση της ροπής υπό πλήρες φορτίο είναι ο βασικός σκοπός του βελτιωμένου πακέτου κινητήρα-κιβωτίου. Το Auto-Start-Stop που διατίθεται σε μερικές εκδόσεις μπορεί να μειώσει την κατανάλωση και τις εκπομπές CO2 μέχρι 10% στην πόλη. Παράλληλα μια σειρά από άλλες οικολογικές λειτουργίες (ECOnetic Technologies) όπως σύστημα ανάκτησης ενέργειας, ένδειξη αλλαγής σχέσης και ο περιοριστής ταχύτητας αποτελούν σύγχρονα εργαλεία προς όφελος της τσέπης του χρήστη του νέου Transit. Δυνατά φρένα με δίσκους σε όλους τους τροχούς και ένα εξελιγμένο σύστημα ευστάθειας (ESP) με λειτουργία εκκίνησης στις ανηφόρες (Hill Launch Assist) θωρακίζουν εν κινήσει τη συμπεριφορά του Transit.

 Στην ευρύτερη περιοχή του Μονάχου είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε την έκδοση με τους 125 ίππους, με κοντό (SWB) και μακρύ μεταξόνιο (LWB). Εξαρχής εντυπωσιάζεσαι από την εξαιρετική ηχομόνωση και την ποιότητα κύλισης. Η αίσθηση επιβατικού μοντέλου είναι διάχυτη με επίκεντρο την αίσθηση του συστήματος διεύθυνσης. Μένει μόνο να συνηθίσεις το μέγεθος και να διαχειριστείς σωστά τη ροπή του κινητήρα. Η πρώτη και η δεύτερη σχέση του χειροκίνητου κιβωτίου είναι εξαιρετικά κοντές, ιδανικές για ξεκινήματα με πλήρες φορτίο. Η 6η σχέση βοηθάει σημαντικά στην εθνική οδό, προσφέροντας εξαιρετικά οικονομικό ταξίδι με 110-120 km/h. Απενεργοποιώντας των περιοριστή ταχύτητας (110 km/h) που πάει πακέτο με το σύστημα Auto-Start-Stop μπορείς να κινηθείς με ευκολία με ταχύτητες άνω των 140+ km/h. Οι αισθητήρες παρκαρίσματος και η προαιρετική κάμερα οπισθοπορείας βοηθούν στους ελιγμούς σε αστικό περιβάλλον, ενώ από την «κάστα» των επιβατικών έχουν μετακομίσει το σύστημα επαγρύπνησης του οδηγού και αλλαγή λωρίδας, το σύστημα πολυμέσων SYNC με υπηρεσία εκτάκτου ανάγκης και το εξελιγμένο σύστημα πλοήγησης.

 

Δες εδώ περισσότερα στοιχεία για τα Transit/Tourneo Custom

Δες εδώ τα τεχνικά χαρακτηριστικά για τα Transit/Tourneo Custom 

συμπέρασμα

Μοντέρνο εργαλείο το νέο Transit Custom προσφέρει ανανέωση στην γκάμα της Ford και κοιτά με αυτοπεποίθηση την κορυφή της κατηγορίας. Ο diesel κινητήρας προσφέρει ουσία με την απαραίτητη οικονομία στο καύσιμο. Η επιβατική διάθεση και η φρέσκια και μελετημένη σχεδίαση του εσωτερικού κερδίζουν τις εντυπώσεις. Μαζί με μικρές πρακτικές λύσεις στον ιδανικό από πλευράς διαστάσεων χώρο φόρτωσης, δίνουν τα κίνητρα στον επαγγελματία οδηγό να συνεχίσει να εμπιστεύεται το όνομα Transit 

VIDEOS

Ford Transit Custom

Ford Tourneo Custom 2012

Ford Transit Custom_SWB

Ford Transit Custom_LWB

Ford Transit Custom_Cabspace

Ford Transit Custom 2012

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...