Rally Dakar: Έτοιμο το Peugeot 3008 DKR

Έτοιμη να κυριαρχήσει στο Dakar είναι η Peugeot με το νέο της όπλο

  • -
  • -

Ο διάδοχος του επιτυχημένου εκ του αποτελέσματος 2008 DKR είναι το νέο 3008 DKR, το οποίο θα αναλάβει με τη σειρά του να κυριαρχήσει στο δύσκολο αγώνα του Dakar. Το νέο Peugeot 3008 DKR θα κάνει την Παγκόσμια πρεμιέρα του στις αρχές Οκτωβρίου στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού. Όπως και ο προκάτοχός του διατηρεί την κίνηση στους δύο μόνο τροχούς, αφού όπως απέδειξε πέρυσι μπορεί να τα καταφέρει εξαιρετικά ακόμα και στα δύσκολα εδάφη με τη μετάδοση μόνο στους πίσω τροχούς.

Βελτιωμένο στα σημεία παρουσιάζεται το Peugeot 3008 DKR, είναι πλέον πιο αξιόπιστο μετά από αυστηρούς ελέγχους και σκληρές δοκιμασίες που το υπέβαλαν οι μηχανικοί της εταιρείας, όσον αφορά τα μηχανικά και ηλεκτρονικά μέρη του. Επιπλέον, ο 3λιτρος V6 diesel twin=turbo κινητήρας του έχει γίνει πιο αποδοτικός, με μεγαλύτερη ροπή στις χαμηλότερες στροφές. Παρά τη μείωση ισχύος των περίπου 20 ίππων που προέκυψε από τους νέους κανονισμούς, το αυτοκίνητο παρουσιάζεται συνολικά πιο εύκολο στην οδήγηση και χάρη στις νέες ρυθμίσεις ακόμα πιο γρήγορο.

Αρκετή δουλειά έγινε και στην εξέλιξη της ανάρτησης, έναν τομέα κλειδί σε αυτόν τον σκληρό αγώνα. Με νέα γεωμετρία και αμορτισέρ, το 3008 DKR παρουσιάζεται ως πιο ικανό σε όλα τα ήδη εδαφών, είτε αυτά έχουν χαλίκια, άμμο, πέτρες ή ακόμα και τεράστιους αμμόλοφους. Με τα πληρώματα να βρίσκονται σχεδόν 12 ώρες μέσα στο αγωνιστικό, οι συνθήκες στο εσωτερικό του θα πρέπει να είναι τέτοιες ώστε να τους επιτρέπουν να κάνουν το έργο τους αποτελεσματικά. Έτσι, βελτιωμένο είναι και το σύστημα κλιματισμού το οποίο φροντίζει να διατηρεί το πλήρωμα δροσερό σε μακριά από τις συνθήκες καύσωνα που επικρατούν σε μεγάλο μέρος του αγώνα.

Στον φετινό αγώνα θα προστεθεί μια νέα άγνωστη διαδρομή που περνά από την Αργεντινή τα Βολιβία και την Παραγουάη. Το ρόστερ της Peugeot, Red Bull, Total, Sparco, BF Goodrich αποτελούν: οι Stéphane Peterhansel, Carlos Sainz, Sébastien Loeb και Cyril Despres, οι οποίοι δηλώνουν πανέτοιμοι για μία ακόμη κυριαρχία στο Ντακάρ που μας έρχεται. Πριν το Ντακάρ και στο ράλι του Μαρόκο (3-7 Οκτωβρίου), ο Carlos Sainz θα δοκιμάσει το νέο Peugeot 3008 DKR, ενάντια σε άλλους ανταγωνιστές και τον Cyril Despres που θα αγωνιστεί με το Peugeot 2008 DKR.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...