Ο de la Rosa οδηγός εξέλιξης στην Ferrari

  • -
  • -

Την ανακοίνωση ότι ο Pedro de la Rosa θα είναι οδηγός εξέλιξης της Ferrari, έκανε σήμερα ο Stefano Domenicali. Όλα αυτά έγιναν στο χειμερινό θέρετρο Madonna di Campiglio στο οποίο κάθε χρόνο, εδώ και 23 συναπτά έτη, η Philipp Morris προσκαλεί εκπροσώπους του τύπου. Σήμερα, όπως αναφέραμε, «ανακρινόμενος» βρέθηκε ο  αγωνιστικός διευθυντής Stefano Domenicali ο οποίος μίλησε για διάφορα θέματα.

 

Για το θέμα de la Rosa, έχουμε να πούμε πως μόλις πριν από λίγες μέρες σε συνέντευξή του ο de la Rosa είχε πει ότι μιλάει με Williams, την Mercedes και την Ferrari. Η σχέση με την McLaren είχε σπάσει εδώ και καιρό, και οι άνθρωποι από το Woking δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένοι μαζί του, παρόλο που είχαν παλαιότερα άψογη σχέση. Πέρσι ήταν οδηγός της HRT, ενώ το 2011 ήταν οδηγός της Sauber και στην συνέχεια οδηγός εξέλιξης της Pirelli. Υπενθυμίζουμε ότι ο Alonso τον έχει σε μεγάλη εκτίμηση και χαρακτηριστικό ήταν ότι το 2007 όταν και οι δυο οδηγοί ήταν στην McLaren (με τον Hamilton teammate του Alonso) ο Alonso ζήτησε να μην κάνει δοκιμές εξέλιξης ο Hamilton για να βοηθήσει στην εξέλιξη του μονοθεσίου ο de la Rosa.

 

Πρέπει να τονίσουμε ότι πέρα από την εμφανή σχέση ανάμεσα στους Alonso και de la Rosa (με μερική υποστήριξη από την Santander), η πρόσληψη κάποιου έστω και για να κάνει χιλιόμετρα στον προσομοιωτή είναι πολύ σημαντική. Και ο de la Rosa έχει μεγάλη εμπειρία για να μπορεί να μεταφέρει την αίσθηση που έχει κάποιος από τον προσομοιωτή σε στοιχεία ικανά για να τα χρησιμοποιήσουν οι οδηγοί.  Όπως και να έχουν τα πράγματα έτρεξαν πολύ γρήγορα τις τελευταίες 3 μέρες.

 

Από τις άλλες δηλώσεις του Domenicali κρατάμε, την πιο σημαντική ίσως δήλωση της μέρας, ότι η Ferrari πιέζει στο να βρεθεί αγωνιστική θέση στον οδηγό της και οδηγό Παρασκευής της Force India, Jules Bianchi. Ο μόνος τρόπος που έρχεται στο μυαλό όλων μας είναι μια «έκπτωση» σε κινητήρες Ferrari για την Αγγλική ομάδα. Το πρόβλημα είναι ότι η Force India έχει στρατηγική συνεργασία με την McLaren Mercedes. Οπότε θα πρέπει να αλλάξουν πολλά. Κάτι άλλο θα ήταν ίσως να δώσει η Ferrari κάποια έμμεση χορηγία στην Force India. Όλοι περιμένουμε να δούμε τι θα αποφασίσει η Force India για τον οδηγό που θα πλαισιώσει τον Paul di Resta.

 

Στην ερώτηση που δέχθηκε εάν η Ferrari θα ήθελε τον Vettel δίπλα στον Alonso, ο Domenicali είπε ότι κάτι τέτοιο δεν θα δούλευε, βάζοντας μια τελεία στα όνειρα όσων θα ήθελαν να δουν κάτι τέτοιο. Παρόμοια δήλωση είχε κάνει και ο Montezemolo εδώ και περίπου δυο μήνες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...