F1: Οι σκέψεις για τον πρώτο αγώνα

O Mark Gallagher σχολιάζει στο GoCar

  • -
  • -

O Mark Gallagher έχει περάσει από πάρα πολλά πόστα στην F1. Πρόσφατα αποχώρησε από τη ν θέση του general manager του τμήματος F1 της Cosworth. Η άποψή του για τους αγώνες θα φιλοξενείται μέσα από το GoCar κατά αποκλειστικότητα.

 

«Η συμπεριφορά των 3 οδηγών που ανέβηκαν στο βάθρο μου είπε ότι χρειαζόταν να ξέρω σχετικά με 2 βασικές ερωτήσεις που βγήκαν από τον πρώτο αγώνα της σαιζόν στην Αυστραλία», είπε ο Mark Gallagher και συνέχισε «Η πρώτη είναι ότι ο εξαιρετικά σίγουρος Jenson Button συνεχίζει την εξαιρετική φόρμα που δείχνει από την στιγμή που πήγε στην McLaren, σε τέτοιο βαθμό, που η νίκη του στην νέα McLaren Mercedes MP4-27 ήταν μια απογοητευτική εμπειρία για τον team mate του Lewis Hamilton.  Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2008 έλεγε σε όλους ότι ξεπέρασε τα προβλήματα που είχε πέρσι, αλλά το πρόσωπό του έλεγε μια διαφορετική ιστορία. Ο Button είναι κορυφαίος στην McLaren, εντός και εκτός μονοθεσίου»

 

Και ο Mark Gallagher συνεχίζει : «Και το δεύτερο είναι ότι παρόλο η Red Bull Racing προβληματίζει λίγο στα ελεύθερα δοκιμαστικά αλλά και στα προκριματικά, ο ρυθμός του αγώνα ήταν ανταγωνιστικός και ο Sebastian Vettel έδειχνε άνετος με το αποτέλεσμα. Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής δεν θα πανικοβληθεί. Η RB8 είναι ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο, αλλά απλώς χρειάζεται να ρυθμιστεί. Η μάχη ανάμεσα στις McLaren και τις RBR θα συνεχιστεί. Υπήρχε τόσο κουβέντα για την Μελβούρνη, κάτι που σημαίνει ένα πράγμα. Αυτή η σαιζόν της F1 θα είναι συναρπαστική. H Mercedes Benz AMG είναι ανταγωνιστική, ο Roman Gosjean και ο Kimi Raikkonen έχουν κάθε λόγο να είναι αισιόδοξοι με την Lotus E20, και η Ferrari έχει μεγάλο δρόμο μπροστά της μετά από μια απογοητευτική έναρξη της σαιζόν με την F2012.  Ο Alonso κατάφερε να φέρει μια πολύ εντυπωσιακή 5η θέση, ενώ ο Massa είχε ένα πολύ άσχημη Σαββατοκύριακο και δεν στοιχείο υπέρ του για παραμονή στην ομάδα».

 

Ποιο είναι όμως το πιο ευχάριστη πτυχή του Σαββατοκύριακου ; «Η πιο ευχάριστη πτυχή του Σαββατοκύριακου ήταν ίσως το στοιχείο ότι ένα όμορφο μονοθέσιο κέρδισε τον αγώνα. Η ‘άσχημη’ μύτη θα είναι μια παρένθεση ενός χρόνου, και έτσι ενώ το  Technical Working Group και η FIA κατάφεραν να ξεχάσουν την ευθύνη τους να φτιάχνουν μονοθέσια όμορφα, η McLaren έδειξε ότι μόνο ένα ‘σκαλοπάτι’ έχει σημασία, το ψηλότερο στο βάθρο», είπε ο Gallagher.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...