F1: Η Mercedes εξηγεί τα προβλήματα του Hamilton

Το πρόβλημα ξεκίνησε από την Παρασκευή

  • -
  • -

Για άλλη μια φορά υπήρχε πρόβλημα με τις επιλογές των χαρτογραφήσεων στον κινητήρα της Mercedes, όπως είχε γίνει και με τον καταστροφικό αγώνα στην Ισπανία. Περισσότερα στοιχεία έδωσε ο αγωνιστικός διευθυντής της Mercedes Toto Wolff μιλώντας στο Formula1.com

 

«Είχαμε πρόβλημα με τις ρυθμίσεις, ένα ηλεκτρονικό πρόβλημα με τις ρυθμίσεις σε ότι αφορά τον κινητήρα. Λόγω των κανονισμών δεν επιτρέπεται να λέμε τίποτα στους οδηγούς, πρέπει να το βρουν μόνοι τους. Ο Nico ήταν πιο τυχερός καθώς πείραξε τις ρυθμίσεις προς την σωστή κατεύθυνση, έτσι σε διάρκεια μισού γύρου μπήκε στην σωστή ρύθμιση. Ο Lewis επειδή δεν ήταν στην σωστή κατεύθυνση του πήρε γύρω στους 12 γύρους, κάτι που σίγουρα του επηρέασε τον αγώνα. Δεν ξέρουμε πόσο τον επηρέασε, αλλά εικάζουμε ότι ήταν 0.2 δευτερόλεπτα στον γύρο. Αλλά για τον Lewis πρέπει να ήταν περισσότερα γιατί περίμενε μεγάλη ώθηση στον γύρο 2 και 3 και δεν έπαιρνε τίποτα από το μονοθέσιο», είπε ο Wolff.

 

Γιατί όμως ήταν λάθος εξαρχής; «Οι ρυθμίσεις ήταν λάθος από την Παρασκευή γιατί  δεν μπορούσαμε να τις προγραμματίσουμε όπως θέλαμε, οπότε όλα ήταν προεπιλεγμένα στον λάθος δρόμο και άρχισε να φαίνεται περισσότερο στο μονοθέσιο του Lewis από αυτό του Nico. Και για την ακρίβεια 3 γύρους νωρίτερα. Πάντα προσπαθείς να βελτιστοποιήσεις κάθε επιλογή και αυτό προσπαθούσαμε να κάνουμε. Δυστυχώς δεν δούλεψε. Απλά απέτυχε», είπε.

 

Ο Wolff πρόσθεσε ότι είχαν μια κουβέντα με την FIA για να πάρουν άδεια ώστε να δώσουν στον Hamilton τις σωστές οδηγίες, αλλά δεν έγινε. Είπε ακόμα ότι οι δυο οδηγοί είχαν διαφορετικές ρυθμίσεις στην εκκίνηση και ότι δεν μπορούσαν να πουν κάτι παραπάνω.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...