F1: Η οικογένεια του Bianchi κινείται νομικά!

FIA, FOM και Marussia στο στόχαστρο

  • -
  • -

Η οικογένεια του αδικοχαμένου Jules Bianchi ξεκινά νομικές διαδικασίες ενάντια στην FIA την Marussia και την Formula One Management μετά από το ατύχημα που είχε ο Γάλλος οδηγός στο Ιαπωνικό GP του 2014. Ο Bianchi έχασε τελικά την ζωή του στις 17 Ιουλίου πέρσι μετά από 9 μήνες παραμονής στην εντατική του νοσοκομείου. Ήταν ο πρώτος οδηγός που έχασε την ζωή του μετά από τον Ayrton Senna.

 

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το νομικό γραφείο που έχει αναλάβει την υπόθεση αναφέρεται : «Η οικογένεια του οδηγού της F1, Jules Bianchi, ανακοίνωσε σήμερα το πλάνο της για να κινηθεί νομικά στην Αγγλία σχετικά με τα μοιραία τραύματα που υπέστη ο Jules Bianchi σαν αποτέλεσμα σφοδρής σύγκρουσης με ένα κινούμενο γερανό στο Ιαπωνικό GP της Suzuka το 2015». Προσθέτει ότι οι ενέργειες εκτός άλλων των FIA, FOM και Marussia συνέβαλαν στο να γίνει το ατύχημα το οποίο μπορούσε να είχε αποφευχθεί και τους προτρέπει να αποδεχθούν ότι λάθη που έγιναν στον σχεδιασμό, στο timing, στην οργάνωση και στην εκτέλεση του αγώνα που έγινε υπό επικίνδυνες συνθήκες.

 

Ο πατέρας του Bianchi είπε : «Ψάχνουμε για δικαίωση για τον Jules, και θέλουμε να μάθουμε την αλήθεια για τις αποφάσεις που είχαν σαν συνέπεια την σύγκρουση του γιου μας στο Ιαπωνικό GP του 2014. Σαν οικογένεια, έχουμε πολλές αναπάντητες ερωτήσεις και νιώθουμε ότι το ατύχημα και ο θάνατος θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί εάν δεν είχαν γίνει μια σειρά από λάθη»

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...