F1: Οι φήμες περί Rosberg στην Ferrari

Βρίσκεται τίποτα πίσω από την ιστορία;

  • -
  • -

Χθες στην Corriere della Serra και από τον δημοσιογράφο Giorgio Terruzzi βγήκε η είδηση ότι η Ferrari φλερτάρει με τον Nico Rosberg. Προφανώς και η είδηση αυτή έκανε τον γύρο του διαδικτύου. Έχει όμως βάση;

 

Είναι απολύτως λογικό και πιθανό η Ferrari να έχει κάνει κάποια κουβέντα με τον Rosberg από την στιγμή που ο ίδιος δεν έχει συμβόλαιο με την Mercedes για το 2017, και η Ferrari έχει μια θέση κενή την ίδια στιγμή. Το φλέρτ ανάμεσα στις δυο πλευρές δεν είναι φρέσκο, αλλά κρατάει εδώ και χρόνια. Όμως οι συνθήκες έχουν αλλάξει. Και εξηγούμαι.

 

Ο Nico Rosberg δεν έχει λοιπόν συμβόλαιο και έχει δείξει ότι έχει αλλάξει ψυχολογία και τρόπο αντιμετώπισης στην εντός πίστας μάχη που έχει με τον Hamilton, με αποκορύφωμα το ατύχημα στην Βαρκελώνη. Προφανώς και θέλει να μείνει στην Mercedes, και προφανώς θέλει να πάρει ένα καλό συμβόλαιο στα 30 που βρίσκεται τώρα. H Mercedes θέλει να τον κρατήσει γιατί έχει δείξει τσαγανό, βρίσκεται σε τροχιά τίτλου, εάν και είναι πολύ νωρίς ακόμα για να τον χρίσουμε πρωταθλητή, και είναι ένας πολύ δυνατός οδηγός. Ο Rosberg είπε χθες για το θέμα όταν ρωτήθηκε : «Είμαι χαρούμενος στην Mercedes. Αλλά ας δούμε τι θα φέρει το μέλλον».

 

Από πλευράς Ferrari τώρα ο Vettel αστειεύτηκε λέγοντας «Από την στιγμή που δεν φλερτάρει με μένα είναι καλά νέα! Για οτιδήποτε άλλο πρέπει να ρωτήσετε τον Maurizio (Arrivabene)». Ο Arrivabene στο Speedweek είπε ότι κυκλοφορούν πολλά ονόματα αλλά στην Ferrari είναι ευχαριστημένοι με τον Raikkonen, ο οποίος δεν έχει συμβόλαιο για του χρόνου.

 

Αυτή τη στιγμή η «διαρροή» αυτή εξυπηρετεί και τον Rosberg και την Ferrari. Ο Rosberg θέλει ένα καλό συμβόλαιο και φέρνοντας την Ferrari στο παιχνίδι «απειλώντας» την Mercedes μπορεί να κερδίσει κάτι παραπάνω, η Ferrari πιέζει την Mercedes και ταυτόχρονα κρατάει τον Raikkonen σε επαγρύπνηση λέγοντάς του έμμεσα «Για να μείνεις, παρόλο που σε θέλουμε, πρέπει να συνεχίσεις έτσι».

 

Φυσικά στην F1 όλα μπορούν να γίνουν, αλλά θα ήθελε η Ferrari να πιέσει τον Νο1 οδηγό της φέρνοντας στην ομάδα ένα πιθανό πρωταθλητή; Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι ο Raikkonen θα μείνει στην Ferrari.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...