F1: Γιατί δεν αλλάζει ακόμα το σύστημα προκριματικών;

Μπλεγμένη η κατάσταση

  • -
  • -

Τον τελευταίο καιρό παρακολουθούμε πολλές κινήσεις στο παρασκήνιο της F1. Ανοιχτές επιστολές πηγαινοέρχονται, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας που έχει τα εμπορικά δικαιώματα, o Bernie Ecclestone δηλαδή, κάνει αντικρουόμενες δηλώσεις, και γενικά επικρατεί ένας χαμός. Μέσα σε αυτόν τον χαμό είναι και η μορφή των προκριματικών η οποία παραμένει όπως έχει για έναν ακόμα αγώνα, παρόλο που οι επικεφαλείς των ομάδων συμφώνησαν ομόφωνα ότι πρέπει να γυρίσουμε στην παλιά του μορφή.

 

Γιατί έγινε αυτό; Για να γίνει κάποια άμεση τροποποίηση στους κανονισμούς του σπορ θα πρέπει να υπάρχει ομόφωνη απόφαση από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Ποιες είναι αυτές; Υπάρχουν οι επιτροπές του Strategy Group και του F1 Commission στις οποίες δεν συμμετέχουν μόνο οι ομάδες, αλλά και η ομοσπονδία, εκπρόσωποι των χορηγών, των διοργανωτών, φυσικά και ο Bernie Ecclestone.

 

Το πρόβλημα προέκυψε γιατί η ομοσπονδία έφερε μια διαφορετική πρόταση από αυτή που είχαν συμφωνήσει οι ομάδες. Συγκεκριμένα η FIA πρότεινε να παραμείνουν τα δυο πρώτα κομμάτια όπως είναι και να αντικατασταθεί το 3ο με το περσινό. Έτσι στο τέλος θα μένουν 8 μονοθέσια χωρίς να μπαίνουν σε διαδικασία αποκλεισμού.

 

Από διαρροές μάθαμε ότι η McLaren και η Red Bull Racing ήταν οι ομάδες που διαφώνησαν με αυτό και η πρότασή τους ήταν να το γυρίσουμε όλο στην περσινή κατάσταση. Αλλά από την στιγμή που δεν υπήρχε κάτι τέτοιο στο τραπέζι, αναγκαστήκαμε να έχουμε το νέο σύστημα για ένα ακόμα αγώνα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...