F1: Πόσο έτοιμος είναι ο Hamilton να υπερασπιστεί τον τίτλο του;

Θα μπορέσει κάποιος εν των Vettel/Rosberg να του πάρει τα σκήπτρα;

  • -
  • -

Είμαστε μόλις 5 μέρες πριν σβήσουν τα κόκκινα φώτα στο Albert Park της Μελβούρνης δίνοντας την εκκίνηση στον πρώτο αγώνα της χρονιάς. Ο Lewis Hamilton έχει πάρει τον 2ο σερί τίτλο του με την Mercedes, τον 3ο συνολικά, και είναι αυτός που δείχνει ότι και φέτος θα έχει το πάνω χέρι. Έχει όμως το μυαλό του στην F1; Πέρσι από την στιγμή που πήρε το πρωτάθλημα στον αγώνα του Austin έχασε στην συνέχεια τους 3 τελευταίους αγώνες από τον Rosberg.

 

Ο Βρετανός οδηγός έχει επιλέξει ένα πολύ διαφορετικό τρόπο ζωής, σε σχέση με τους συναδέλφους του, και δεν το κρύβει. Χρησιμοποιεί όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να μας δείχνει που βρίσκεται και τι κάνει. Έτσι ανάμεσα στις δοκιμές της Βαρκελώνης … πετάχτηκε στο Hollywood για την απονομή των βραβείων Oscar, νωρίτερα είχε περάσει από το Παρίσι για να δει τις ημέρες μόδας, τον βλέπουμε σε πρεμιέρες ταινιών με τους φίλους του ηθοποιούς και φυσικά να παρακολουθεί συναυλίες. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που δημοσιεύει video που παίζει πιάνο.

 

O Martin Brundle είπε πρόσφατα μιλώντας στο Sky Sports HQ ότι 3 πράγματα μπορούν να σταματήσουν τον Hamilton από ένα 4ο πρωτάθλημα: «Ο ίδιος, εάν δεν παραμείνει αφοσιωμένος, όπως φάνηκε πέρσι στο τέλος της σαιζόν, αλλά για να είμαστε δίκαιοι είχε πάρει τον τίτλο. Ο Nico Rosberg επέστρεψε δυνατά και πιστεύω ότι πνευματικά είναι πιο ξεκάθαρος ότι μπορεί να παλέψει με τον Hamilton όλη την χρονιά, και φυσικά υπάρχει και ο Vettel με την Ferrari. Ξέρουμε πόσο γρήγορος είναι ο Lewis, ξέρει πώς θα πάρει τον τίτλο και ξέρει πώς να κερδίζει αρκετούς αγώνες, έτσι υπάρχουν 3 παράγοντες που μπορούν να τον αποτρέψουν από το να πάρει ένα τίτλο ακόμα».

 

O Hamilton έχει φτάσει τα 31 του και σε πρόσφατη συνέντευξη στον επίσημο ιστότοπο της F1 είπε: «Προσπαθώ να βρω μια ισορροπία στην ζωή μου. Σίγουρα πρέπει να έχεις ενέργεια και γεμάτες μπαταρίες για όλη τη σαιζόν, και ναι, το lifestyle που ζω είναι πολύ διαφορετικό από άλλους οδηγούς. Αλλά ποιος λέει ότι πρέπει να είναι ο τρόπος που κάνουν τα πράγματα; Το στυλ δουλεύει τέλεια για μένα. Το παν είναι να χαίρεσαι κάθε στιγμή»

 

Τον Lewis Hamilton υπερασπίστηκε ο Damon Hill σε πρόσφατη δήλωσή του στο Autosport International Show : «Χρησιμοποιεί την F1 σαν σημείο εκκίνησης για τον ίδιο. Μπορεί κάποιοι να μην ενδιαφέρονται για το τι φοράς, τι έχεις πάνω σου ή σε ποιο club πηγαίνεις. Άλλοι όμως ενδιαφέρονται. Έχουμε κάποιον εκεί έξω στον κόσμο, ο οποίος χαίρεται την ζωή του, χαίρεται το celebrity status που έχει, χαίρεται το ότι είναι 3 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής. Ο κόσμος που δεν ξέρει τίποτα για την F1 θα αναρωτιέται ποιος στο καλό είναι; Θα απαντά ‘τρέχω στην F1, δείτε με’ . Αυτό είναι καλό για το σόου. Η μόνη στιγμή που ενδιαφέρει το σπορ είναι η στιγμή που είτε επιδρά είτε δεν επιδρά στην απόδοσή του. Μας ζητείται να σχολιάζουμε αυτό που βλέπουμε και μας ρωτάται να εικάσουμε γιατί ένας οδηγός είναι ή δεν είναι σε φόρμα. Κάποιες από τις εικασίες επικεντρώνονται στο εάν είναι ή δεν είναι στο γυμναστήριο, ή στο εργοστάσιο για να δουλέψει πάνω στην απόδοσή του».

Δείτε κάποια απο τα τελευταία tweets του Lewis Hamilton

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...