Περιμένει να δει πως θα εξελιχθεί η μάχη στην Mercedes ο Alonso

Ελπίζει να γίνει “της Κορέας” για να πάρει μια θέση στην Mercedes

  • -
  • -

Ερωτηθείς για το ένα το επόμενο βήμα της καριέρας του θα είναι και η τελευταία του ευκαιρία για να πάρει ένα τίτλο, ο Fernando Alonso απάντησε με ένα «πιθανώς».

 

«Το να κερδίζεις ή να μην κερδίζεις είναι θέμα του να βρίσκεται στο σωστό μέρος την σωστή στιγμή. Το να έχεις τον σεβασμό όλων είναι κάποιες φορές πιο σημαντικό. Αυτά τα 5 χρόνια στην Ferrari, όταν συμφώνησα μαζί τους τον Σεπτέμβριο του 2008, δεν είχα τον ίδιο βαθμό σεβασμού που έχω τώρα. Δεν πήρα πρωτάθλημα αυτά τα 5 χρόνια και ήταν δύσκολα, αλλά μεγάλωσα σαν οδηγός και σαν άνθρωπος. Σίγουρα θέλω να κερδίσω και να πάρω ένα τρίτο πρωτάθλημα, και είμαι σίγουρος ότι θα έχω αυτή την ευκαιρία τα επόμενα χρόνια», είπε ο Ισπανός σε δημοσιογράφους στο Austin όπου βρίσκεται το καραβάνι της F1.

 

Σε ερώτηση για το μέλλον του ο Alonso είπε : «Ξέρω ναι. Πάνω κάτω ξέρω. Προτεραιότητα είναι να δουλέψω στην πίστα και υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να γίνουν στην πίστα στους επόμενους αγώνες και πρέπει να φέρουμε αποτελέσματα. Η Ferrari μάχεται για το πρωτάθλημα κατασκευαστών, έτσι υπάρχει μεγάλη πίεση από τους μηχανικούς και όλους στην ομάδα να φέρουμε αποτέλεσμα. Είναι η προτεραιότητα. Το δικό μου μέλλον είναι χαμηλής προτεραιότητας. Ξέρω για τις φήμες και τις εικασίες, αλλά είναι νορμάλ στην F1» και συνέχισε «Δεν μπορώ να πω κατηγορηματικά κάτι. Υπάρχει ένα πολύ φιλόδοξο πλάνο στο μυαλό μου για το μέλλον μου και είναι και το καλύτερο για την Ferrari επίσης. Εάν γίνει τότε ο κόσμος θα είναι πολύ πολύ ενθουσιασμένος όσο εγώ. Είμαι πολύ ικανοποιημένος και τα πράγματα τα τελευταίους μήνες πηγαίνουν ακριβώς με το πλάνο που έχω. Υπάρχουν δύσκολες βδομάδες με το ατύχημα του Jules (Bianchi) και άλλα πράγματα που έγιναν, τα οποία με σταμάτησαν και έκαναν την κατάσταση ακόμα πιο συναισθηματική. Αυτή τη στιγμή σεβόμαστε τον ανταγωνισμό, γιαυτό είμαστε εδώ και θα τρέξουμε την Κυριακή 200%. Επιπλέον με την κατάσταση του Jules υπάρχει μια βαριά ατμόσφαιρα για όλους. Αλλά πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε όλα. Δεν είναι πρόβλημα με το τι θέλει ο κόσμος ή με το τι σκέφτεται ή με το τι θέλει η Ferrari. Στο τέλος της ημέρας, είναι δική μου η απόφαση και το τι θέλω και το τι χρειάζομαι για το μέλλον μου. Θα προσπαθήσω να κάνω ότι καλύτερο μπορώ για την Ferrari γιατί πάντα αυτό έκανα. Προχωράμε στην κατεύθυνση αυτή και καταλαβαίνω ότι ο καθένας έχει την άποψή του, αλλά χρειάζεται να επιλέξω».

 

 Σε άλλη ερώτηση που δέχθηκε από Ισπανούς δημοσιογράφους για το εάν υπάρχει πιθανότητα να μην τρέξει το 2015 δεν το θεώρησε πιθανό. Όλα δείχνουν ότι οι εξελίξεις θα γίνουν στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς. Τότε θα δει η Ferrari και ο Alonso σε ποια φάση και με ποιες προϋποθέσεις θα λυθεί η συνεργασία και στην συνέχεια ο Ισπανός θα δει εάν μπορεί να πάει στην Mercedes (εάν οι σχέσεις Rosberg και Hamilton φτάσουν στο απροχώρητο) και εάν δεν έχει τέτοια επιλογή τότε θα πάει McLaren.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...