Σε κατηφόρα χωρίς φρένα η F1

Μετά από την Caterham και η Marussia δεν θα πάνε σε ΗΠΑ/Βραζιλία

  • -
  • -

Τα πράγματα στην F1 μόνο καλά δεν είναι τον τελευταίο καιρό. Μόλις χθες ανακοινώθηκε ότι η Caterham σε συνέχεια των προβλημάτων με το ιδιοκτησιακό καθεστώς πήρε την άδεια από τον Bernie Ecclestone να μην κατέβει στους δυο επόμενους αγώνες. Σήμερα ο Bernie Ecclestone δήλωσε στο Reuters ότι παρόμοιο αίτημα έκανε και η Marussia (προφανώς μετά από την απόσυρση της Caterham) και δεν θα πάει ούτε αυτή στους επόμενους δυο αγώνες. Το πρόβλημα όμως είναι βαθύτερο.

 

Σε οικονομικό αδιέξοδο βρίσκονται και οι Lotus και Sauber και από τη στιγμή που έχουν αρχίσει να σκάνε τα προβλήματα το φαινόμενο του Domino είναι ορατό να συμπαρασύρει και τις υπόλοιπες. Η F1 εκ των έσω δεν μοιάζει με το γκλάμουρ που πουλάει. Ο Ecclestone ήταν πάντα υπέρμαχος των πελατειακών μονοθεσίων. Ήθελε να έχει 3-4 μεγάλες ομάδες, ίσως αυτή τη στιγμή να ήταν οι Mercedes, Ferrari, Red Bull Racing και McLaren και οι υπόλοιπες να αγοράζουν τα σασί για να μειωθεί το κόστος. Ενώ η πλέον ορατή λύση εάν χάσουμε 3 ομάδες το 2015 να κατεβάσουν όλες οι άλλες με 3 μονοθέσια. Αυτή τη στιγμή το μέλλον των Caterham και Marussia δεν μοιάζει να είναι καθόλου σίγουρο.

 

Στην Caterham δε ήμασταν μάρτυρες ανταλλαγής δηλώσεων ανάμεσα στην νέα (και πλέον πρώην διοίκηση) και τον ιδιοκτήτη της ομάδας Tony Fernandes. Η κατάσταση είναι τόσο μπλεγμένη με τον μεν Fernandes να λέει ότι δεν είχαν πληρώσει όλα όσα είχαν υποσχεθεί, την πρώην διοίκηση να αναφέρει ότι υπήρχαν ανεξόφλητοι λογαριασμοί προς τρίτους οι οποίοι επιβάρυναν τον Fernandes και πλέον η ομάδα να έχει μπει υπο καθεστώς διαχείρισης από ειδική εταιρία και οι πόρτες του εργοστασίου να παραμένουν κλειστές.

 

Μάλιστα η είδηση για το πώς ανέλαβε διευθυντής της ομάδας ο Ρουμάνος πρώην ποδοσφαιριστής Constantin Cojocar προκαλεί πολλά ερωτηματικά για το πώς δουλεύουν τα πράγματα κάποιες φορές. Το ρεπορτάζ το έκανε η Ρουμάνικη εφημερίδα ProSport. Εν τάχει ο Cojocar εμφανίστηκε Διευθυντής της ομάδας της Caterham αρχές του Σεπτεμβρίου όταν αποχώρησε ο Albers. Όλοι έψαχναν να βρουν ποιος είναι και πως ανέλαβε την θέση αυτή. Στην συνέντευξή του τώρα στην Ρουμάνικη εφημερίδα ανέφερε ότι έκανε αίτημα για μια θέση στην καθαριότητα.

 

Έβαλε το βιογραφικό του πάνω στο σαιτ της ομάδας και μόλις πήγε εκεί τον αναγνώρισε ο πρόεδρος Manfredi Ravveto και ο οποίος του είπε «Είναι ανεπίτρεπτο για σένα να καθαρίζεις πατώματα, είσαι ένας γνωστός ποδοσφαιριστής. Από δω και μπρος θα είσαι Διευθυντής της ομάδας». Τόσο απλά!

 

Ξαφνιαστήκατε; Εμείς να δείτε!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...