Formula 1: Σενάρια για μεταγραφές

Ειδικά πριν από το καλοκαίρι

  • -
  • -

Φτάσαμε στο Ουγγρικό GP. «Παραδοσιακά» κλείνουν αρκετές συμφωνίες, αλλά και γίνονται πολλές κουβέντες για τα ζητήματα μεταγραφών. Όμως πρέπει να είμαστε αρκετά προσεκτικοί και να σκεφτόμαστε εις διπλούν το τι ακούμε.

 

Αυτές τις μέρες το όνομα που παίζει είναι αυτό του Fernando Alonso. Όπως έχουμε γράψει η Ferrari δεν πληροί τους όρους της συμφωνίας λόγω χαμηλής απόδοσης και ο Ισπανός μπορεί να φύγει παρόλο που έχει συμβόλαιο και του χρόνου με την ομάδα. Εάν αποφασίσει να φύγει τότε ο επόμενος σταθμός του είναι η McLaren. Δεν υπάρχει αλλού κάποια θέση. Υπήρχαν αναφορές ότι πιθανώς να επιλέξει την Williams, λόγω του κινητήρα της Mercedes, αλλά θα πρέπει να βρεθούν … πολλά λεφτά για να γίνει η μεταγραφή.

 

Το άλλο που γράφτηκε ήταν η περίπτωση του Sebastian Vettel και το γεγονός ότι τον έχει πλησιάσει τόσο η Mercedes όσο και η McLaren με τον διευθυντή της Red Bull Racing, Helmut Marko, να λέει ότι και οι δυο τον έχουν πλησιάσει και του έχουν προσφέρει, ειδικά η Honda (!) ένα σκασμό λεφτά. Βέβαια το μέσο που το έγραψε είναι πολύ κοντά στην Red Bull Racing και τα σχόλια του Marko δεν έχουν πάντα βάση. Ο Vettel είπε σήμερα ότι «είμαι πολύ χαρούμενος με την παρούσα ομάδα. Προς το παρόν δεν έχω βάλει το ερώτημα από την πλευρά μου (για το εάν θα αλλάξω ομάδα)».

 

Σε ότι αφορά τον Hamilton υπάρχει μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη. Εδώ και ένα μήνα έχει αναλάβει και πάλι ρόλο μάνατζερ ο πατέρας του Anthony. Ο Ηamilton ανήκει στην εταιρία XIX Entertainment με μάνατζερ τον Simon Fuller, o οποίος έχει και τους Marc Anthony, David Beckham, Spice Girls, Annie Lennox, Victoria Beckham, Jennifer Lopez, κλπ. Φαίνεται ότι ο Hamilton είχε σοβαρές διαφωνίες με τον Fuller και πλέον ο Anthony Hamilton κάνει τις κουβέντες με τον Toto Wolff για την επέκταση του δικού του συμβολαίου. Ο Βρετανός θέλει να μείνει στην ομάδα και δεν υπάρχει κάποιο ζήτημα για το μέλλον του. Οι εκτιμήσεις ότι ένας από τους Rosberg/Hamilton θα φύγει εάν δεν πάρει τον τίτλο δεν φαίνεται ότι μπορεί να έχουν βάση. Άλλωστε έχουν, και θα έχουν σε μεγάλο βαθμό και του χρόνου, το καλύτερο μονοθέσιο.

 

Από κει και πέρα και εφόσον μάθουμε τι τελικά θα κάνει ο Alonso θα αρχίζει να κινείται το μεταγραφικό παζάρι. Η Ferrari μπορεί να χρειαστεί να ψάξει για δυο οδηγούς εάν ο Raikkonen αποφασίσει ότι δεν θέλει να συνεχίσει στην F1. Τα ονόματα που θα παίξουν είναι αυτά των Hulkenberg και Grosjean. Αλλά έχουμε ακόμα …

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...