Domenicali: Ποτέ δεν λες ποτέ για έναν οδηγό σαν τον Vettel

Άφησε την πόρτα ορθάνοιχτη

  • -
  • -

Συνέντευξη στην Γερμανική Die Welt έδωσεο αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari, Stefano Domenicali. Μίλησε για όλα και σας παραθέτουμε τα σημαντικότερα αποσπάσματα.

 

«Αναλογικά με τις προσδοκίες μας η Ferrari δεν έδωσε στους οδηγούς της το καλύτερο μονοθέσιο. Οι επιδόσεις στους αγώνες δεν ήταν άσχημες, αλλά αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι με την σαιζόν του 2013. Οι πιθανότητές μας να παλέψουμε για το πρωτάθλημα δεν ήταν άσχημες. Αλλά κάπου σταμάτησε το θετικό τρέντ, και χάσαμε βαθμούς και αγώνες από κάποιους οδηγούς. Κάποιους αγώνες θα έπρεπε να τους είχαμε τερματίσει με καλύτερη επιτυχία», είπε ο Domenicali.

 

Για το γεγονός ότι παρόλο που η Ferrari έχει την οικονομική ευχέρεια με τις άλλες κορυφαίες ομάδες, αλλά από το 2007 δεν έχει πάρει πρωτάθλημα ο Domenicali σχολίασε : «Αυτή την ερώτηση την έχουμε κάνει και σε μας. Κάναμε αλλαγές σε ότι αφορά τις δομές μας.  Κυρίως σε ότι αφορά το ανθρώπινο δυναμικό. Ταυτόχρονα βάλαμε καλύτερες βάσεις σε ότι αφορά το κεφάλαιο ‘αεροδυναμική σήραγγα’. Βρήκαμε τις αδυναμίες μας και τις βελτιώσαμε για του χρόνου»

 

Και η κουβέντα ήρθε στον Raikkonen : «Τον ξέρουμε και γνωρίζουμε τι μπορεί να κάνει. Το ίδιο και για τον Fernando Alonso. Όχι, οι οδηγοί μαζί δεν αποτελούν για μένα κανένα πρόβλημα. Είναι γρήγοροι και έμπειροι. Η βασική μας άσκηση είναι να τους δώσουμε ένα μονοθέσιο το οποίο να ανταποκρίνεται στην απόδοσή τους και στην κλάση τους. Όταν το καταφέρουμε θα έχουμε μια ομάδα με δυο τέλεια συνεργαζόμενους οδηγούς. Ο Kimi έκανε ένα εκπληκτικό comeback. Ήταν γρήγορος και σταθερός. Είναι υπολογίσιμος για μας. Έχοντας την προσοχή μας στους νέους κινητήρες και στο πόσο γρήγορα θα συνηθίσουν οι οδηγοί, αποτέλεσε σημαντικό στοιχείο. Ο Kimi εμφανίστηκε το καλοκαίρι ξαφνικά και απρόσμενα στο παζάρι οδηγών. Έπρεπε να δούμε αυτή την μοναδική ευκαιρία στα σοβαρά. Δεν υπήρχε πρακτικά καμία άλλη επιλογή»

 

Όμως το καλύτερο το κράτησε για το τέλος μιλώντας για τον Vettel ερωτηθείς εάν θα σκεφτόταν την πρόσληψή του : «Αυτή τη στιγμή έχουμε δυο πολύ καλούς οδηγούς με συμβόλαιο. Αλλά φυσικά, σε ότι αφορά το μέλλον, δεν θα πρέπει ποτέ να λέμε ποτέ σε έναν οδηγό όπως είναι ο Sebastian Vettel»

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...