Νέο Range Rover Sport

Πιο ελαφρύ, πιο ικανό

  • -
  • -

Η δυναμική πλευρά της νέας οικογένειας Range Rover αποκαλύπτεται στη Νέα Υόρκη, με πρωταγωνιστή τον πράκτορα 007 Daniel Craig.
Το καινούργιο Range Rover Sport, o πολυτελής χαρακτήρας και η τεχνολογία ξεχειλίζουν, σε μια πολυτελή συσκευασία βάρους 2,1 τόνων, 420 kg πιο ελαφρύ από το προηγούμενο μοντέλο! Διαθέτει αισθητικά στοιχεία από το Evoque, την ανάλογη coupe αισθητική και μικρότερες διαστάσεις από το ακόμα πιο επιβλητικό Range Rover, το  οποίο είναι 15 cm μακρύτερο και 5,5 cm πιο ψηλό.  Στο εσωτερικό, οι multimedia εφαρμογές (προαιρετική η οθόνη LCD 12,3 ιντσών) και η πολυτέλεια επικρατούν, με όλα τα σύγχρονα στοιχεία άνεσης και ασφάλειας. Η νέα σχεδίαση έχει φέρει σημαντική αύξηση στους εσωτερικούς χώρους. Πίσω εκτός από τις πέντε άνετες θέσεις, υπάρχει και η δυνατότητα προσθήκης δύο επιπλέον ανακλινόμενων καθισμάτων για παιδιά  σε διάταξη 5+2.

Δυνατό χαρτί κάθε Range Rover είναι η τετρακίνηση, με τη νέα γενιά να διαθέτει δύο διαφορετικές επιλογές. Η βασική εκδοχή διαθέτει μόνιμη τετρακίνηση με κεντρικό διαφορικό torsen και κατανομή (42:58). Η πιο off-road επιλογή διαθέτει επιπλέον κλείδωμα 50:50 και κοντές σχέσεις. Παράλληλα το πίσω διαφορικό μπορεί να είναι και περιορισμένης ολίσθησης (Dynamic Active Rear Locking Differential) με λειτουργία torque vectoring για βελτίώση της οδικής συμπεριφοράς. Τον οδηγό στις off-road συνθήκες καθοδηγεί το Terrain Response 2, το οποίο αναγνωρίζει το τερέν κίνησης και συντονίζει την τετρακίνηση και τα ηλεκτρονικά συστήματα ευστάθειας. Η αερανάρτηση συμπληρώνει το πακέτο, με το ύψος από το έδαφος να φτάνει μέχρι και τα 285 mm.

Σε ότι αφορά τους κινητήρες στην κορυφή βρίσκεται ο supercharged V8 των 5,0 λίτρων και 510 ίππων, ενώ ο 3,0 λίτρων supercharged βενζίνης αποδίδει 340 ίππους. Οι πιο ώριμες diesel επιλογές ξεκινούν από τον TDV6 των 3,0 λίτρων με 258 ίππους και στην πιο ισχυρή εκδοχή του SDV6 με 292 ίππους. Στο βασικό εξοπλισμό ανήκει το 8άρι αυτόματο κιβώτιο της ZF. Από το 2014 θα ακολουθήσει και ο πιο ισχυρός diesel των 4,4 λίτρων με  339 ίππους και 700 Nm ροπής. Στα σκαριά είναι και μια υβριδική diesel έκδοση με εκπομπές CO2 μόλις 169 gr/km, ενώ εξετάζεται και η προσθήκη μικρότερων 4κύλινδρων κινητήρων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...