Νέο van Ford Transit Custom

Συνδυάζει στυλ, λειτουργικότητα και οδηγική απόλαυση

  • -
  • -

Όπως περιμέναμε, η Ford παρουσίασε τη van έκδοση του Tourneo Custom που πρωτοείδαμε στη Γενεύη. Το νέο Transit Custom έκανε παγκόσμιο ντεμπούτο στην Έκθεση Επαγγελματικού Αυτοκινήτου του Birmingham, με τις πωλήσεις στην Ευρώπη να ξεκινούν μέσα στο 2012. Σύμφωνα με τη Ford, το Transit Custom αντιπροσωπεύει μία εντελώς νέα γενιά επαγγελματικών οχημάτων στην κατηγορία ενός τόνου, προσφέροντας στους επαγγελματίες έναν απαράμιλλο συνδυασμό στυλ, οδηγικής απόλαυσης και κορυφαίας λειτουργικότητας. Σχεδιαστικά, χαρακτηρίζεται από το μοντέρνο εξωτερικό και το εσωτερικό που θυμίζει πολύ τα επιβατικά μοντέλα της μάρκας. Η Ford υπόσχεται εξαιρετική λειτουργικότητα, κορυφαία ικανότητα μεταφοράς φορτίου, τη θρυλική αντοχή των Transit, χαμηλό κόστος χρήσης και την καλύτερη οικονομία καυσίμου στην κατηγορία.

Η γκάμα απαρτίζεται από εκδόσεις van, kombi, και double-cab-in-van, ενώ κινητήρας είναι ο 2.2 Duratorq TDCi diesel, διαθέσιμος σε εκδόσεις ισχύος 100 PS, 125 PS και 155 PS. Χάρη και στο στάνταρ Auto-Start-Stop, προσφέρει χαμηλή μέση κατανάλωση 6,6 lt/100 km και εκπομπές CO2 174 g/km. Στην ελαχιστοποίηση του κόστους χρήσης συμβάλλουν τα μεγαλύτερα διαστήματα service στην κατηγορία: κάθε 2 χρόνια ή 50.000 km.

Ήδη με το λανσάρισμα, το Transit Custom θα διατίθεται σε εκδόσεις με κοντό μεταξόνιο (SWΒ) συνολικού μήκους 4,97 m, με μακρύ μεταξόνιο (LWB) συνολικού μήκους 5,34 m και σε πολλές επιλογές ωφέλιμου φορτίου: από 600 -1.400kg. Η βελτιστοποιημένη σχεδίαση του διαχωριστικού πάνελ και του χώρου φόρτωσης επιτρέπει στο μοντέλο SWB να μεταφέρει τρεις παλέτες Ευρωπαϊκών προδιαγραφών, φορτωμένες σε ύψος τουλάχιστον ενός μέτρου. Ακόμη, υπάρχει άνοιγμα στο διαχωριστικό πάνελ για μεταφορά φορτίων μήκους μέχρι τριών μέτρων, όπως σωλήνων ή σκαλών.

Πίσω από το τιμόνι, ο οδηγός μπορεί να βασιστεί σε μία πλούσια γκάμα τεχνολογιών υποστήριξης γνωστές από τα τελευταία επιβατικά μοντέλα της Ford όπως:

  • Σύστημα συνδεσιμότητας SYNC με φωνητική ενεργοποίηση: επιτρέπει τη σύνδεση των κινητών τηλεφώνων & music players στο αυτοκίνητο και λειτουργία φωνητικού ελέγχου.
  • Emergency Assistance: λειτουργία του SYNC, που σχεδιάστηκε για να βοηθά τους επιβάτες να επικοινωνούν με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση ατυχήματος, δίνοντας πληροφορίες για τη θέση του οχήματος.
  • Κάμερα οπισθοπορείας: ενσωματώνεται στο μεσαίο καθρέπτη.
  • Lane Keeping Alert και Driver Alert: λειτουργίες υποστήριξης του οδηγού εάν το σύστημα ανιχνεύσει ότι το αυτοκίνητο τείνει να βγει τυχαία από τη λωρίδα του, ή ο οδηγός παρουσιάσει σημάδια κόπωσης πίσω από το τιμόνι.
  • ESP με Torque Vectoring Control: για αυξημένη ελκτική πρόσφυση και ευστάθεια στο δρόμο. 
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...