Ford Tourneo Custom: στην παραγωγή το 2012

Με 8-9 θέσεις και κοντό ή μακρύ μεταξόνιο

  • -
  • -

Την κυκλοφορία του Tourneo Custom μέσα στο 2012, στην Ευρώπη και σε άλλες παγκόσμιες αγορές ανακοίνωσε η Ford. Το Tourneo Custom που πρωτοείδαμε ως πρωτότυπο στη Γενεύη, είναι το πρώτο βήμα στην πλήρη ανανέωση που έχει προγραμματίσει η Ford για τη γκάμα επαγγελματικών οχημάτων της μέχρι το 2014. Η έκδοση παραγωγής θα κάνει ντεμπούτο στην Έκθεση Επαγγελματικού Αυτοκινήτου του Birmingham τον Απρίλιο. Κύρια χαρακτηριστικά του, σύμφωνα με την εταιρεία, θα είναι η οδική συμπεριφορά επιπέδου επιβατικού αυτοκινήτου, οι έξυπνες τεχνολογίες, η εξαιρετική κατανάλωση και η νέα φιλοσοφία καμπίνας.

Πιο συγκεκριμένα, το Tourneo Custom θα διατίθεται με κοντό (συνολικό μήκος 4,97 m) και μακρύ μεταξόνιο (συνολικό μήκος 5,34 m) σε εκδόσεις οκτώ ή εννέα θέσεων, προσφέροντας άφθονο χώρο για επιβάτες και αποσκευές. Το πρόσθετο μήκος της μακριάς έκδοσης μεταφράζεται σε πλούσιο έξτρα χώρο αποσκευών πίσω από την τρίτη σειρά καθισμάτων. Επίσης, με ύψος που δεν υπερβαίνει τα 2 m, το Tourneo Custom πληροί τις προδιαγραφές των περισσοτέρων πάρκινγκ αυτοκινήτων. Στο εσωτερικό, το μοντέρνο, οδηγοκεντρικό ταμπλό δανείζεται τεχνολογίες από τα επιβατικά μοντέλα της Ford. Τα πίσω καθίσματα είναι νέας σχεδίασης και αναδιπλώνονται εύκολα σε πολλαπλές διατάξεις και αφαιρούνται τμηματικά ή εντελώς.

 

Εξαιρετική οικονομία καυσίμου

Κινητήρας είναι ένας βελτιωμένος 2.2 Duratorq TDCi diesel της Ford σε τρεις εκδόσεις ισχύος: 100 PS, 125 PS και 155 PS. Εφοδιασμένο με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο και Auto-Start-Stop στάνταρ, το Tourneo Custom προσφέρει κατανάλωση μικτού κύκλου 6,9 lt/100 km και εκπομπές CO2 182 g/km. Το Tourneo Custom βασίζεται στη νέα παγκόσμια πλατφόρμα της Ford που σχεδιάστηκε για ευελιξία και άμεση απόκριση, με στόχο την οδική συμπεριφορά επιβατικού αυτοκινήτου, τη βελτιωμένη οδηγική άνεση και τα μειωμένα επίπεδα θορύβου. Προσφέρει εξαιρετική λειτουργικότητα, αντοχή και χαμηλό κόστος ιδιοκτησίας καθώς και οικονομικό διάστημα service κάθε 2 χρόνια / 50.000 km. Το πλούσιο τεχνολογικό πακέτο περιλαμβάνει:

  • ECOnetic Technologies – προηγμένες τεχνολογίες Ford για μείωση των εκπομπών CO2 όπως Auto-Start-Stop (στάνταρ) και Smart Regenerative Charging για όλα τα οχήματα προδιαγραφών Stage V.
  • Σύστημα συνδεσιμότητας SYNC με φωνητική ενεργοποίηση – επιτρέπει τη σύνδεση των κινητών τηλεφώνων & music players στο αυτοκίνητο και λειτουργία φωνητικού ελέγχου.
  • Εmergency Assistance – λειτουργία του SYNC, που σχεδιάστηκε για να βοηθά τους επιβάτες να επικοινωνούν με τις Υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση ατυχήματος, δίνοντας πληροφορίες για τη θέση του οχήματος.
  • Αερόσακους οδηγού, συνοδηγού, πλευρικούς και οροφής.
  • Κάμερα οπισθοπορείας – ενσωματώνεται στο μεσαίο καθρέπτη.
  • Lane Keeping Alert & Driver Alert – οι πιο πρόσφατες λειτουργίες υποστήριξης οδηγού προειδοποιούν εάν διαπιστωθεί τυχαία παρέκκλιση του οχήματος από τη λωρίδα κυκλοφορίας ή ο οδηγός παρουσιάσει σημάδια κόπωσης πίσω από το τιμόνι.

Το Tourneo Custom θα ακολουθήσουν και άλλα νέα Επαγγελματικά Οχήματα της Ford, όπως τα μεγαλύτερα Transit με πίσω κίνηση (RWD) και υψηλότερο ωφέλιμο φορτίο που θα λανσαριστούν μέσα στο 2012.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...