Αποκάλυψη: Tesla Model X

Νέο ηλεκτρικό 7θέσιο SUV

  • -
  • -

Η νέα παρουσία στη μελλοντική ηλεκτρική γκάμα της Tesla, είναι το Model X. Ένα πληθωρικό 7θέσιο SUV, που υπόσχεται εντυπωσιακές επιδόσεις και αυτονομία 435 km, με μία φόρτιση. Στην παρουσίαση του νέου μοντέλου στη California, ο Elon Musk δήλωσε ότι το Tesla θα μπει στην παραγωγή στο τέλος του 2013. Η παραγωγή του θα γίνεται δίπλα στο saloon της εταιρείας, το Model S, στις εγκαταστάσεις της Tesla στη California.

Εμφανισιακά στέκεσαι στις «falcon» πίσω πόρτες, που ανοίγουν προς τα επάνω και αποτελούν βασικό χαρακτηριστικό της αισθητικής του Model X.  Η ηλεκτροκίνητη φύση του Model X, επιτρέπει τη δημιουργία ενός χώρου αποσκευών και στο εμπρός μέρος, δίνοντας παράλληλα και το bonus της πιο άνετης διαμόρφωσης της 7θέσιας διάταξης καθισμάτων. Στο σαλόνι η high-tech πολυτέλεια κυριαρχεί, με την οθόνη αφής των 17 ιντσών (παρόμοια με το Model S) να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον και να αποτελεί το κέντρο ελέγχου των λειτουργιών του οχήματος.

Οι βλέψεις της Tesla για το Model X είναι η δημιουργία ενός πιο πρακτικού μοντέλου σε σχέση με ένα τυπικό Minivan, το οποίο παράλληλα θα προσφέρει καλύτερες επιδόσεις από ένα απλό SUV. To Model X διαθέτει κατά το 60% κοινά μέρη με το Model S, από το οποίο ζυγίζει 10% περισσότερο, φτάνοντας σε βάρος ελαφρώς κάτω από τους δύο τόνους. Λόγω βάρους και αεροδυναμικής, η αυτονομία του Model X έχει μειωθεί κατά 10% σε σχέση με το Model S, χρησιμοποιώντας το ίδιο πακέτο μπαταριών. Η ηλεκτρική διάταξη που εξασφαλίζει τη κίνηση στους τέσσερις τροχούς, διαθέτει εξαιρετικά εξελιγμένη και αποτελεσματική λειτουργία, σύμφωνα με τις πρώτες δηλώσεις του επικεφαλή της Tesla.

Το Model X θα προσφέρεται με δύο πακέτα μπαταριών 60 και 85 kWh, επιτυγχάνοντας αυτονομία αντίστοιχα 333 με 435 km. Οι μπαταρίες βρίσκονται στο πάτωμα του αυτοκινήτου, με σκοπό το πιο χαμηλό κέντρο βάρους. Το τυπικό 0-100 km/h ανακοινώνεται ότι θα επιτυγχάνεται σε 4.6’’, ενώ ο Musk ανέφερε και την δημιουργία μιας «Performance» έκδοσης, όπως και στο Model S.

Η τιμή του Model X σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, θα ξεκινά από τα 60.000 δολάρια, φτάνοντας τα 90.000 δολάρια για τις πλούσιες εκδόσεις.

 

O Elon Musk στη παρουσίαση του νέου Model X, στο Tesla Design Studio,

στο Hawthorne της California

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...