Tesla: Το Model X προ των πυλών

Crossover με ρεύμα

  • -
  • -

Ο Elon Musk παρουσίασε ήδη στη California την 7θέσια φιγούρα του Model S και οραματίζεται την γρήγορη έκδοση τους. Όμως, το όραμα της Tesla δεν σταματά στο πληθωρικό Model S. Με ένα νέο Crossover μοντέλο αναμένεται να χτυπήσει αμερικανική εταιρεία στα μέσα Νοέμβρη στην έκθεση του Los Angeles.

Οι δηλώσεις του Musk θέλουν το νέο μοντέλο με την ονομασία Model Χ, να συνδυάζει στοιχεία SUV και MPV μοντέλων. Ο επικεφαλής της Tesla αναφέρει ότι το νέο μοντέλο θα είναι καινοτόμο στην εκμετάλλευση των εσωτερικών χώρων -το Model X θα έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο από το Model S- προσφέροντας πολλά πολυμορφικά στοιχεία. Η 7θέσια λογική θεωρείται μάλλον δεδομένη, ενώ οι βλέψεις του Musk είναι για 15.000 πωλήσεις το χρόνο. Παράλληλα αναμένεται να υπάρχουν τετρακίνητες, αν και δεν έχει ανακοινωθεί ότι αυτό θα αφορά τις βασικές από πλευράς κόστους επιλογές.

Πάντως σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της Tesla, το Model X θα διαθέτει πολλά κοινά στοιχεία με το «φρέσκο» Model S. Με αυτό τον τρόπο η Tesla εκμεταλλεύεται στο έπακρο την ευμετάβλητη πλατφόρμα που βασίζεται το Model S  καθώς και την ευέλικτη γραμμή παραγωγής στο Freemont της California. Η τιμή του Model X υπολογίζεται ότι θα φτάνει ή και θα ξεπερνά αυτή του Model S.

Μακάρι, η επόμενη πρεμιέρα να είναι ένα πιο compact μοντέλο με χαμηλότερο κόστος και ουσιαστικές βλέψεις για την ευρωπαϊκή αγορά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...