Πληροφορίες για το επόμενο MINI

Ετοιμάζεται η νέα γενιά για το 2013

  • -
  • -

Σε περίοδο εξέλιξης είναι η τρίτη γενιά της γερμανικής αναβίωσης του θρυλικού MINI. Οι χειμερινές δοκιμές στα χιόνια τη Σουηδίας αποτελούν μέρος της προετοιμασίας για το λανσάρισμα του νέου μοντέλου. Οι πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες δείχνουν το νέο μοντέλο, να πλησιάζει αισθητικά το πρωτότυπο Paceman της περασμένης χρονιάς. Τα εμπρός φώτα θα έχουν διαφορετικό look, ενώ η νέα μεγαλύτερη εμπρός μάσκα, συνηγορεί για μια πιο δυναμική εμφάνιση.

Σοβαρές αλλαγές έχουν προκύψει και στο εσωτερικό, με βασικό νεοτερισμό την μετακόμιση του ταχύμετρου από το κέντρο του ταμπλό και την εξάλειψη του στροφόμετρου μπροστά από το τιμόνι. Οι πρώτες φωτογραφίες από το εσωτερικό των μοντέλων εξέλιξης δείχνουν ένα κλασσικό πίνακα οργάνων πίσω από το τιμόνι. Η κεντρική κονσόλα είναι πιο ογκώδης και λιγότερο ρετρό σε σχεση με το σημερινό μοντέλο.

Οι κινητήρες του νέου MINI θα προέρχονται από τη νέα σοδειά με τις 3κύλινδρες Turbo μονάδες, οι οποίες θα εξοπλίζουν και μελλοντικό μοντέλα της BMW με κίνηση στον εμπρός άξονα. Επίσης το νέο MINI αναμένεται να φορά στις κορυφαίες του εκδόσεις και τον 2.0 λίτρων TwinPower κινητήρα της BMW. Το νέο 3θυρο μοντέλο αναμένεται να έχει μήκος 3,8 μέτρων, ενώ θα ακολουθήσουν και εκδόσεις Cabrio, Roadster και Coupe. Παράλληλα θα υπάρξει και μακρύτερη έκδοση 4,3 μέτρων για τα μελλοντικά Countryman, Clubman και ίσως ένα MINI Van.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...