Νέα Porsche Boxster

Στόχος η κορυφή!

  • -
  • -

Παρουσιάστηκε η νέα Boxster στη Γενεύη. Με φρέσκο αλουμινένιο αμάξωμα (100 kg ελαφρύτερο) και ανασχεδιασμένο πιο ευρύχωρο εσωτερικό που ακολουθεί την αισθητική αυτού της πρόσφατης 991, η νέα Boxster δείχνει αναμφίβολα φρέσκια και sexy. Το νέο σχέδιο περιλαμβάνει αυξημένο μεταξόνιο, μεγαλύτερες πόρτες, μεγαλύτερους τροχούς (μέχρι 20 ιντσών) και ένα ανασηκωμένο ρετρό πίσω μέρος (με στοιχεία ducktail).

Η ηλεκτρική υφασμάτινη οροφή, δεν απαιτεί καμιά κίνηση από τον οδηγό και ανοιγοκλείνει πλήρως αυτοματοποιημένα με το πάτημα ενός κουμπιού. Η βασική έκδοση αναμένεται να ζυγίζει περί τα 1300 kg, παρόλο που θα διαθέτει πλουσιότερο στάνταρ εξοπλισμό από το απελθόν μοντέλο. Η ανάρτηση συνεχίζει με την λύση των McPherson εμπρός και μια ψαγμένη εκδοχή των πολλαπλών συνδέσμων στον πίσω άξονα. Η ηλεκτρο-μηχανική κρεμαγιέρα, που έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την ZF, λειτουργεί όπως και στη νέα 911.

 

 

Η βασική έκδοση θα εξοπλίζεται από ένα επίπεδο 6κύλινδρο κινητήρα 2,7 λίτρων άμεσου ψεκασμού, ο οποίος αποδίδει 265 ίππους και 280 Nm ροπής, διαθέτοντας σε σχέση με τον προκάτοχο του 15% χαμηλότερο κατανάλωση. Ο άμεσος ψεκασμός υπάρχει και στον μεγαλύτερο boxer κινητήρα των 3,4 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 315 ίππους και 360 Nm ροπής και υπόσχεται τυποποιημένη κατανάλωση 7.7 lt/100km (PDK). Δίπλα στο χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, υπάρχει και η προφανής επιλογή για το 7άρι PDK διπλού συμπλέκτη, το οποίο προσφέρει πιο ομαλή λειτουργία και διαθέτει πιο οικολογική συνείδηση. Στο τελευταίο συνηγορεί η λειτουργία απεμπλοκής του κινητήρα, σε κατηφόρες κτλ. με σκοπό την εξοικονόμηση καυσίμου.

Το πακέτο Sport Chrono δυναμιτίζει το χαρακτήρα της νέας Boxster. Επίσης, ιδανικός σύμμαχος για επιθετική οδήγηση το πακέτο Porsche Torque Vectoring, που θα εξοπλίζει προαιρετικά την πιο ισχυρή Boxster S.

Η νέα Boxster αναμένεται στην Ευρώπη τον προσεχή Απρίλιο. Η πιο μικρή έκδοση των 2.7 λίτρων θα διαθέτει τροχούς 18 ιντσών, Start&Stop και Sport πρόγραμμα λειτουργίας, τηλεχειρισμό για την ηλεκτρική οροφή, ένα πλήρες πακέτο multimedia με οθόνη αφής 7 ιντσών και 3 χρόνια εγγύηση. Για αυτούς που θα επιλέξουν τα κάλλη της πιο ισχυρής Boxster S, θα απολαύσουν επιπλέον ημιδερμάτινες επενδύσεις, φώτα Bi-Xenon και ζάντες 19 ιντσών.

 

Στοιχεία για την πρώτη γενιά της Boxster και μια ιστορική αναδρομή για το μοντέλο εδώ

 


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...