Έτσι θα είναι η νέα σειρά 3

Η έκτη γενιά καλύτερη από ποτέ

  • -
  • -

Προ των πυλών βρίσκεται η νέα σειρά 3, η οποία θα μπει δυναμικά στην μεσαία κατηγορία. Το καμουφλάζ των αυτοκινήτων εξέλιξης έχει αρχίσει και μειώνεται, με τις πρώτες αισθητικές λεπτομέρειες (στα εμπρός φωτιστικά σώματα) να αποκαλύπτουν πολλά συγγενικά σχεδιαστικά στοιχεία με την μεγαλύτερη σειρά 5. Ήδη το Αγγλικό Auto Express αποκαλύπτει την αισθητική απεικόνιση του μοντέλου που σας παρουσιάζουμε και πιθανότατα να δούμε μόλις ανοίξει τις πύλες στο κοινό η έκθεση της Φρανφκούρτης.Η πλαϊνή όψη με τον κοντό εμπρός πρόβολο δείχνει ξεκάθαρα τον τυπικό σχεδιαστικό ύφος μια σειράς 3. Το μήκος του νέου μοντέλου θα είναι κατά 5 cm μεγαλύτερο και το μεταξόνιο θα είναι επίσης κατά 4 cm αυξημένο, σε σχέση με την απερχόμενη γενιά.

Στο θέμα των κινητήρων η νέα γενιά TwinPower των 4κύλινδρων 2,0 λίτρων θα αποτελέσει σημείο διαφοροποίησης για τις βενζινοκίνητες εκδόσεις. Με 245 ίππους και 350 Nm ροπής, αποτελεί ιδανικό εφόδιο για το πισωκίνητο μεσαίο μοντέλο. Στην ελληνική αγορά χρυσάφι θα αποδειχτεί η προσθήκη του 1,6 λίτρων turbo κινητήρα της νέας σειράς 1, ο οποίος όμως ακόμη δεν αναφέρεται στην προίκα της σειράς 3 από τους Βαυαρούς. Φυσικά, οι diesel εκδόσεις θα έχουν την τιμητική τους και στην νέα σειρά 3.

Τα εξελιγμένα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας (π.χ σύστημα αναγνώρισης εμποδίων, Head Up Display κ.τ.λ) των σειρών 5 και 7 κατά πάσα πιθανότητα θα βρίσκονται και στον προαιρετικό κατάλογο του εξοπλισμού της νέας σειράς 3. Όσον αφορά τα αμαξώματα δίπλα στις sedan, coupe, cabrio και touring αναμένεται και μια νέα έκδοση με την ονομασία σειρά 3 GT.

Η έκτη γενιά της σειράς 3 έρχεται να πλαισιώσει τις πέντε απόλυτα επιτυχημένες γενιές, ενισχύοντας σημαντικά την παρουσία της BMW στα premium μεσαία μοντέλα. Η επίσημη παρουσίαση της εικάζεται για την έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο, με την εμπορική πρεμιέρα (πιθανόν στη Γενεύη) να γίνεται μέσα στο 2012.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...