Mercedes SLS AMG Roadster

Λίγο πριν την επίσημη παρουσίαση

  • -
  • -

Η ανοιχτή έκδοση της εντυπωσιακής σε κάθε επίπεδο Mercedes SLS AMG, βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο εξέλιξης, με την επίσημη πρεμιέρα να έχει προγραμματιστεί το Σεπτέμβριο στο σαλόνι αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Σημεία προσοχής για τους μηχανικούς εξέλιξης της ανοιχτής έκδοσης της σύγχρονης Gullwing, είναι η ακαμψία του πλαισίου, τα δυναμικά χαρακτηριστικά του μοντέλου και η ηχομόνωση κατά την οδήγηση με ανοιχτή την υφασμάτινη οροφή.

Η έκδοση Roadster απαρνείται όπως είναι αναμενόμενο τις χαρακτηριστικές πόρτες της κλειστής αδερφής, οπότε οι Γερμανοί έπρεπε να ανασχεδιάσουν το πλαϊνό τμήμα του αυτοκινήτου, μελετώντας το παράλληλα και προς την παθητική ασφάλεια και της αεροδυναμική.  Το πλαίσιο της νέας SLS Roadster είναι ενισχυμένο σε διάφορα σημεία, όπως η περιοχή κάτω από ταμπλό, το πλαίσιο του παρμπρίζ, το κεντρικό τούνελ της μετάδοσης, ενώ πλέον εδράζεται μια βάση στήριξης μεταξύ της υφασμάτινης οροφής και του ρεζερβουάρ καυσίμου. Το συνολικό βάρος του ενισχυμένου πλαισίου είναι μόλις 243 kg, νούμερο εξαιρετικά χαμηλό, αφού το αντίστοιχο της coupe έκδοσης ζυγίζει 241 kg.

Η τριπλής επίστρωσης υφασμάτινη οροφή, χαρακτηρίζεται για την ποιότητα της και αποθηκεύεται σε μορφή Z πίσω από τα καθίσματα. Με το πάτημα ενός κουμπιού, αποκαλύπτει το εσωτερικό της SLS στα στοιχεία της φύσης, μέσα σε μόλις 11’’ και με ταχύτητα έως και 50 km/h. Το αυτοκίνητο αναμένεται να ταξιδεύει με ταχύτητες μέχρι και 317 km/h, με εξαιρετική άνεση και κορυφαία συμπεριφορά.

Η νέα SLS Roadster έχει περάσει από τις πιο αυστηρές δοκιμές εξέλιξης, μεταξύ των οποίων και η σκληρή δοκιμή αντοχής κάτω από διαφορετικά κλίματα και καιρικές συνθήκες. Η προσομοίωση ολόκληρου του κύκλου ζωής του μοντέλου, κάτω από ποικίλες συνθήκες είναι η τωρινή εργασία της ομάδας εξέλιξης. Οι Γερμανοί προσπαθούν να δώσουν ένα όσο γίνεται πιο άρτιο προϊόν, ένα Roadster με 571 ίππους, που δεν θα απογοητεύσει κανένα με το λανσάρισμα του το προσεχές φθινόπωρο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...