Renault Twizy: Θα κοστίζει 6.990€

Έρχεται να κάνει τα ηλεκτρικά μόδα

  • -
  • -

Η Renault καλπάζει με δικούς της ρυθμούς, όσον αφορά τα ηλεκτροκίνητα οχήματα και το νέο Twizy αποτελεί αναμφίβολα ένα σημαντικό βήμα για αυτήν. Το μικρό 2θέσιο αυτοκίνητο πόλης ετοιμάζεται να μπει στην μάχη της καθημερινής μετακίνησης των αστικών κέντρων από την επόμενη χρονιά. Η Renault πέρα από τα οικολογικά οφέλη του Twizy, βάζει με την τιμή του, άλλο ένα δόλωμα στα αγκίστρια της. Η τιμή των 6.990 € θα ακουμπά το κόστος ενός «προικισμένου» scooter της εποχής μας και θα αποτελέσει σημαντικό εφόδιο του νέου ηλεκτρικού της μοντέλου, όταν αυτό βγει και επίσημα στις αγορές της Ευρώπης. Σε αντίθεση με τα mega scooter, το Twizy προσφέρει τις ανέσεις και την προστασία από τον καιρό, ενός αυθεντικού αυτοκινήτου πόλης. Σαν επιπλέον έξοδo, πρέπει όμως να υπολογίσετε και τα 45 € τον μήνα, για το ενοίκιο των ακριβών μπαταριών, πράγμα που εν μέρει θα σκιάζει  την χαμηλή τιμή εκκίνησης.

Το νέο Twizy θα έχει 2.3 μέτρα μήκος και 1.2 μέτρα πλάτος, ξεπερνώντας με ευκολία την πρακτικότητα του χαρισματικού Smart, αφού είναι ικανό να παρκάρει σε ακόμα μικρότερη θέση στάθμευσης. Οδηγός και συνεπιβάτης κάθονται ο ένας πίσω από τον άλλο, σε μια διάταξη που έχει τα χαρακτηριστικά μοτοσυκλέτας, αν και η πίσω θέση, ενδέχεται να απαιτεί παραχωρήσεις για ενήλικες.

Οι δύο μπαταρίες λιθίου θα μπορούν με πλήρη φόρτιση –διάρκειας 3,5 ωρών- να δώσουν μια αυτονομία 115 km. Τα αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά του Twizy δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί από την Renault. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα πρωτότυπα μοντέλα, το βάρος είναι 420 kg, με τον ηλεκτρικό κινητήρα να αποδίδει 20 ίππους και 70 Nm ροπής. Η τελική ταχύτητα ανακοινώνεται στα 75 km/h.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...