Νέο Audi A6 Sedan

Πέρασμα και από το Detroit

  • -
  • -

Το νέο Α6 βρίσκεται ήδη στις περισσότερες εκθέσεις της Ευρώπης από τις αρχές του 2011 αλλά για τους Αμερικανούς η έκθεση NAIAS είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να δουν από κοντά τον αντίπαλο των Mercedes E-Class και BMW 5 series.

Το νέο αμάξωμα του Α6 είναι ελαφρύτερο (βάρος από 1575 kg), στιβαρότερο και πιο ασφαλές, χάρη στις νέες μεθόδους κατασκευής και τα μελετημένα υλικά (πάνω από 20% χρήση αλουμινίου).

Στην εξωτερική εμφάνιση, στο εμπρός μέρος την παράσταση κλέβουν τα νέα φωτιστικά σώματα, με την πρωτοποριακή σχεδίαση τους. Η υιοθέτηση της τεχνολογίας Xenon Plus και τα φώτα ημέρας LED, δίνουν δυναμικά το στίγμα τους στην εμφάνιση του A6. Σύγχρονες γραμμές πλαισιώνουν και το πίσω μέρος, με το αποτέλεσμα να διατηρεί την εταιρική ταυτότητα της σημερινής γκάμας της γερμανικής εταιρείας. Στο εσωτερικό η βελτιωμένη ηχομόνωση και η προσεκτική σχεδίαση, μαζί με τη χρήση εξελιγμένων υλικών, προσφέρουν αναβαθμισμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Πολλά νέα στοιχεία άνεσης και ψυχαγωγίας στην καμπίνα των επιβατών, αναβαθμίζουν σημαντικά την εικόνα. Στο εσωτερικό του A6, εκτός από το σύστημα πολυμέσων MMI, θα υπάρχει προαιρετικά και δυνατότητα ύπαρξης internet (WLAN Hotspot), με το οποίο θα μπορούν να συνδέονται διάφορες συσκευές. Παράλληλα η συνεργασία με την Google, δίνει την δυνατότητα στο σύστημα πλοήγησης να συνεργάζεται με τα δεδομένα του Google Earth.

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες αρχικά δύο είναι οι κινητήρες βενζίνης για το νέο A6, με τον ατμοσφαιρικό 2.8 FSI των 204 ίππων, να αποτελεί τη βάση. Επιδόσεις πάντως αναμένονται από τον V6 3.0 TFSI των 300 ίππων και 440 Nm ροπής, ο οποίος χρησιμοποιεί μηχανικό υπερσυμπιεστή. Για τους diesel, οι εκδόσεις ξεκινούν από τον 4κύλινδρο 2.0 TDI των 177 ίππων, ο οποίος έχει και τις χαμηλότερες εκπομπές CO2 στην γκάμα με 129 gr/km. Ο V6 TDI των 3.0 λίτρων θα εξοπλίζει το Α6 σε δύο εκδόσεις απόδοσης 204 και 245 ίππων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...