Η Audi βάζει πιο μεγάλη μπαταρία στα υβριδικά της

Δες ποια Plug-in Hybrid θα εφοδιαστούν με την νέα μπαταρία

  • -
  • -

Τα plug-in υβριδικά Audi Q5 TFSI e, Q5 Sportback TFSI e, A6 Sedan, A6 Avant και A7 Sportback εφοδιάζονται από εδώ και στο εξής με μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 17,9 kWh, ενάντι της μικρότερης των 14,1 kWh την οποία έφεραν μέχρι τώρα. Ως αποτέλεσμα, η ηλεκτρική αυτονομία αυξάνεται στα 91 χιλιόμετρα (A6 Sedan 50 TFSI e) σε κύκλο NEDC (Ο ακριβής αριθμός χιλιόμετρων αλλάζει ανάλογα το μοντέλο) και 73 χλμ. στον κύκλο WLTP.

Η μέγιστη χωρητικότητα φόρτισης έχει φτάσει τα 7,4 kW. Αυτό επιτρέπει στα μοντέλα Audi PHEV να φορτιστούν πλήρως σε περίπου δυόμισι ώρες όταν συνδέονται σε μια αρκετά ισχυρή πηγή ρεύματος. Οι διαστάσεις της μπαταρίας ιόντων λιθίου δεν έχουν αλλάξει παρά την αυξημένη ενεργειακή περιεκτικότητά της.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως οι χώροι αποσκευών, η χρηστικότητα και η άνεση των συγκεκριμένων μοντέλων παραμένουν απαράλαχτοι, παρά την μεγαλύτερη μπαταρία. Η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών κυμαίνεται από τα 405 λίτρα (A6 Avant) έως τα 465 λίτρα (Q5). Το δάπεδο του χώρου αποσκευών παραμένει επίπεδο, χωρίς σκαλοπάτι, σε όλα τα μοντέλα.

Τα πέντε μερικώς εξηλεκτρισμένα μοντέλα, εκτός της νέας μπαταρίας, φέρουν και ένα νέο driving mode το οποίο έρχεται να προστεθεί στα τρία ήδη υπάρχοντα (EV, Auto και Hold). Ονομάζεται “Chargemode και επιτρέπει στην μπαταρία να φορτίσει από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης ενώ το όχημα κινείται.

Θυμίζουμε πως τα Plug-in Q5, A6 Sedan και A7 Sportback είναι διαθέσιμα σε δύο εκδόσεις: Την 55 TFSI e με συνδυαστική ισχύ που φτάνει τους 367 ίππος και την 50 TFSI e με ισχύ 299 ίππους. Και στις δύο περιπτώσεις ένα 2λιτρος TFSI κινητήρας συνδυάζεται με ένα ηλεκτροκινητήρα ο οποίος βρίσκεται μέσα στο αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων S-tronic. Το A6 Avant είναι διαθέσιμο αποκλειστικά στην έκδοση 50 TFSI e.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...