Porsche Cayman R παρουσιάστηκε στο L.A

Ελαφρύτερη και πιο δυνατή

  • -
  • -

Στην έκθεση αυτοκινήτου του Λος Άντζελες παρουσιάστηκε η νέα έκδοση της Cayman με την ονομασία «R». Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου ανακοινώθηκαν ήδη. Πιο σημαντικό στοιχείο είναι το βάρος της νέας έκδοσης, το οποίο θα φτάνει τα 1295 kg, 55 kg από αυτό της Cayman S. Για να επιτύχουν την μείωση βάρους οι μηχανικοί της Porsche χρησιμοποίησαν όπου μπορούσαν ελαφριά υλικά, ενώ αφαίρεσαν περιττά στοιχεία. Το αυτοκίνητο στέκεται πάνω στις πιο ελαφριές ζάντες 19 ιντσών που έχει διαθέσιμες η Porsche για τα μοντέλα της, ενώ μπορεί να εξοπλιστεί προαιρετικά και με μπαταρία ιόντων λιθίου, για επιπλέον μείωση βάρους.

Ο boxer κινητήρας των 3.4 λίτρων έχει κερδίσει για την περίσταση 10 ίππους στους πίσω τροχούς, φτάνοντας τους 330 ίππους και συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη PDK υπάρχει στη λίστα του προαιρετικού εξοπλισμού. Τα 100 km/h από στάση έρχονται σε 5.0 sec (4.9 sec για PDK). Για τους πιο απαιτητικούς υπάρχει το πακέτο Sport Chrono το οποίο ρίχνει το χρόνο στα 4.7 sec. Όσον αφορά την τελική ταχύτητα αυτή ανακοινώνεται στα 282 km/h για τη χειροκίνητη έκδοση και 280 km/h για την PDK. Αντίστοιχα η μέση κατανάλωση της χειροκίνητης έκδοσης είναι 9.7 lt/100km και 9.3 lt/100km για τα αυτοκίνητα με PDK.

Το αμάξωμα της έκδοσης «R» είναι χαμηλωμένο κατά 20 mm. Η εμφάνιση έχει πολλά στοιχεία διαφοροποίησης, με επίκεντρο τη σταθερή πίσω αεροτομή και τα πλαϊνά αυτοκόλλητα «PORSCHE».  Η νέα έκδοση έχει προγραμματιστεί να βγει στην αγορά το Φλεβάρη του 2011, με τιμή στη Γερμανία τα 69.830 €.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...