Nέες Porsche 718 Boxster / Cayman GTS

Περισσότερη ιπποδύναμη, μαύρες πινελιές και χειροκίνητο 6άρι

  • -
  • -

Αν και οι «δίδυμες» 718 είχαν όλα όσα χρειαζόντουσαν για να χαρακτηριστούν σπορ αυτοκίνητα, η Porsche προσφέρει… 15 επιπλέον «λόγους», που θα μας κάνουν να τις αγαπήσουμε ακόμα περισσότερο. Οι νέες 718 Boxster και Cayman GTS έχουν αναβαθμιστεί τόσο μηχανολογικά όσο και αισθητικά. Πιο συγκεκριμένα, ο 2.5 turbo κινητήρας της έκδοση S, εμβολιάζεται με 15 έξτρα ίππους, φτάνοντας συνολικά τους 365 ίππους (35 PS παραπάνω από την προηγούμενη γενιά GTS). Επίσης, η ροπή έφτασε τα 430 Nm ροπής και είναι διαθέσιμη από τις 1.900 έως και τις 5.000 rpm. Γι’ αυτούς που θέλουν να έχουν τον έλεγχο των ταχυτήτων, η γερμανική μάρκα προσφέρει τις νέες εκρηκτικές της εκδόσεις με χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων, ενώ υπάρχει προαιρετικά και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη PDK.

Δες ΕΔΩ---> ΔΟΚΙΜΗ: Porsche 718 Boxster

Με τις παραπάνω αναβαθμίσεις, οι δύο καλλονές μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία 0-96 km/h σε μόλις 3,9 sec και η τελική ταχύτητα είναι 290 km/h. Ακόμα, η εταιρεία εξοπλίζει στάνταρ στα ισχυρά της μοντέλα το σύστημα ενεργής ανάρτησης και το Porsche Torque Vectoring με μηχανικό διαφορικό μπλοκέ.

Στη συνέχεια, η Porsche επικεντρώθηκε στο αισθητικό κομμάτι των GTS. Εξωτερικά, δεν διαφέρει από την απλή έκδοση με τη μόνη διαφορά τα πιο σκούρα φώτα των φλάς και τα πίσω φωτιστικά σώματα. Η «σκοτεινή» πλευρά του μοντέλου διακρίνεται και από το κάτω μέρος του προφυλακτήρα, τον διαχύτη και τις απολήξεις της εξάτμισης, ενώ πατάει επάνω στις 20 ιντσών μαύρες ζάντες αλουμινίου. Με το πακέτο Sport Chrono, οι οδηγοί των GTS θα βλέπουν το χρονόμετρο επάνω στο ταμπλό, ενώ έχει επενδυθεί με Alcantara το μεσαίο τμήμα των καθισμάτων, το υποβραχιώνιο, το τιμόνι και η ταπετσαρία της πόρτας. Φυσικά, στο προσκέφαλο έχει ραφτεί το logo GTS.

Στη γερμανική αγορά είναι ήδη διαθέσιμη προς παραγγελία με την Porsche 718 Cayman GTS να ξεκινάει από τα 76.137 ευρώ, ενώ η 718 Boxster GTS από τα 78.160 ευρώ. Οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται τον Μάρτιο 2018.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...