Η Kia ετοιμάζει ηλεκτρικό Picanto

Αναμένεται στην Ευρώπη το 2012

  • -
  • -

Ηλεκτρική έκδοση του μικρού Picanto θα λανσάρει η Kia στην Ευρώπη μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Η επόμενη γενιά του Picanto θα παρουσιαστεί το 2011, ενώ το 2012 θα μπει στην παραγωγή στην Κορέα η ηλεκτρική έκδοση.

Το Picanto EV θα τροφοδοτείται από μια μπαταρία πολυμερών λιθίου ισχύος 50kW. Σύμφωνα με τον Chi Young Jeong, ανώτερο μηχανικό έρευνας στο τεχνικό κέντρο της εταιρείας στην Namyang, οι μπαταρίες αυτού του τύπου είναι μικρότερες και πιο αποδοτικές από τις  ιόντων λιθίου.

Η συμβατική έκδοση του Picanto αναμένεται να κινείται από έναν καινούργιο 1.000άρη τρικύλινδρο κινητήρα, ο οποίος θα αποκτήσει και υπερτροφοδοτούμενη έκδοση.

Στη Γενεύη του 2010 η Kia παρουσίασε το ηλεκτρικό Venga EV και το υβριδικό Ray Hybrid, ενώ το 2009 λάνσαρε το LPG υβριδικό Forte στην Κορέα, το πρώτο υβριδικό με υγραέριο στον κόσμο και η πρώτη χρήση μπαταρίας πολυμερών λιθίου από την εταιρεία. Για την Ευρώπη η υβριδική τεχνολογία της Kia αναμένεται να συνδυάζεται με κινητήρες diesel. Τέλος, η κορεατική φίρμα πειραματίζεται και στα αυτοκίνητα υδρογόνου με κυψέλες καυσίμου (fuel cells), κάνοντας ήδη δοκιμές τέτοιων μοντέλων στη Νότια Κορέα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...