Mitsubishi ASX

Νέο crossover αντίπαλος του Nissan Qashqai

  • -
  • -

Το νέο μοντέλο της Mitsubishi διατίθεται ήδη στην Ιαπωνία με την ονομασία RVR. Έχει στόχο την αυξανόμενη αγορά της κατηγορίας crossover όπου κυριαρχεί το Nissan Qashqai. Βασίζεται στο πρωτότυπο Concept cX που παρουσιάστηκε στην Φρανκφούρτη το 2007 και θα διατίθεται σε δικίνητη και τετρακίνητη έκδοση. Το μήκος του είναι 4,3 μέτρα και ουσιαστικά θα προσπαθήσει να ικανοποιήσει τη τάση της αγοράς για ευρύχωρα και οικονομικά αυτοκίνητα με στοιχεία από τον χαρακτήρα και τις δυνατότητες των SUV.

Το ASX λανσάρει έναν εντελώς νέο turbodiesel 1,8 λίτρων με μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων και απόδοση 148 ίππους. Όπως και ο βασικός 1.600άρης βενζινοκινητήρας, έτσι κι ο diesel θα προσφέρεται με το σύστημα Stop & Go για τη μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών CO2. Για τη περαιτέρω μείωση της κατανάλωσης το ASX θα έχει ελαστικά χαμηλής τριβής κύλισης και ηλεκτρική κρεμαγιέρα. Τα χειροκίνητα κιβώτια θα είναι 5 και 6 σχέσεων ενώ μελλοντικά θα υπάρχει κι αυτόματο.

Ο εξοπλισμός ασφαλείας αναμένεται να περιλαμβάνει επτά αερόσακους (μετωπκοί, πλευρικοί, οροφής και για τα γόνατα του οδηγού), σύστημα ελέγχου της ευστάθειας και σύστημα ελεγχόμενης κατάβασης. Το πορτ- μπαγκάζ έχει χωρητικότητα 416 λίτρα, ελαφρώς μεγαλύτερο από του Nissan Qashqai (400) και του Skoda Yeti (405).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...