Citroen Metropolis Concept

Πολυτελές υβριδικό πρωτότυπο για την Σαγκάη

  • -
  • -

Το Citroën Metropolis πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήριά του στην Παγκόσμια Έκθεση της Σαγκάης, η οποία θα έχει ανοιχτές της πύλες της από την 1η Μαΐου έως τις 31 Οκτωβρίου 2010.Οι επίσημες εικόνες δείχνουν ένα ακόμη πιο εντυπωσιακό σεντάν απ' όσο υπόσχονταν οι πρώτες, σκοτεινές φωτογραφίες και τα σκίτσα που η γαλλική εταιρεία είχε δώσει στη δημοσιότητα.

Το Metropolis είναι ένα κομψό και μυώδες πρωτότυπο που δημιουργήθηκε από τη σχεδιαστική ομάδα της Citroen που βασίζεται στη Σαγκάη από το 2008. Σύμφωνα με τη Citroen, το Metropolis αποτίει φόρο τιμής στην δυναμική ανάπτυξη της Κίνας. Η κομψή λιμουζίνα ενστερνίζεται τη φιλοσοφία "Creative Technologie", συνδυάζοντας την περιβαλλοντική ευθύνη με την πολυτελή άνεση και την οδηγική απόλαυση. Γι’ αυτό φρoντίζουν η υβριδική plug in τεχνολογία και η ανάρτηση Hydractive. Το Metropolis εκπέμπει CO2 μόλις 70g/km - περίπου το ένα πέμπτο από ότι ένα αντίστοιχο αυτοκίνητο με συμβατικό κινητήρα και ισοδύναμες επιδόσεις.

Η χαρακτηριστική σιλουέτα του Metropolis έχει μήκος 5,3 m, πλάτος 2 m και ύψος 1,4 m, ενώ το χρώμα "Pearl Silk" αλλάζει απόχρωση ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού. Την κίνηση δίνει ένας ισχυρός 2λιτρος V6 βενζινοκινητήρας που συνεργάζεται με ηλεκτροκινητήρα και ένα 7τάχυτο ηλεκτρονικό κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Στις χαμηλές ταχύτητες, το Metropolis είναι ένα αυτοκίνητο μηδενικών ρύπων (Zero Emission Vehicle - ZEV), με τον ηλεκτρικό κινητήρα να αποδίδει συνεχώς 55 ίππους (40 kW), με την ανώτατη τιμή απόδοσης να φτάνει τους 95 ίππους (70 kW). Με σταθερή ταχύτητα σε κεντρικούς δρόμους και αυτοκινητοδρόμους, την κίνηση αναλαμβάνει ο V6 των 272 ίππων (200 kW) και των 375 Nm ροπής. Όταν απαιτείται επιπλέον ισχύς, όπως π.χ. κατά τη διάρκεια προσπέρασης, το Metropolis χρησιμοποιεί τόσο τον ηλεκτρικό κινητήρα όσο και τον βενζινοκινητήρα έχοντας μια μέγιστη ισχύ 460 ίππων (345 kW) και ροπή 430 Nm, απόδοση που ισοδυναμεί με έναν 4λιτρο V8 κινητήρα βενζίνης.

Την ιδανική πρόσφυση εξασφαλίζει η κίνηση στους τέσσερις τροχούς, ενώ για την άνεση φροντίζει η γνωστή ανάρτηση Hydractive της Citroen η οποία μάλιστα, όταν χαμηλώνει, βελτιώνει την αεροδυναμική του αυτοκινήτου συμβάλλοντας στην περαιτέρω μείωση των εκπομπών CO2.

Δείτε παρακάτω το video από την παρoυσίαση του Citroen Metropolis.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...