Ανανεωμένη Mercedes-Benz C-Class Coupe και Cabriolet

Νέες τεχνολογίες και πιο ισχυροί κινητήρες

  • -
  • -

H Mercedes-Benz αποκάλυψε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης τις ανανεωμένες C-Class Coupe και Cabriolet. Τα νέα μοντέλα ακολουθούν τις νέες σχεδιαστικές επεμβάσεις των sedan και station wagon, που έχουμε γράψει σχετικά ΕΔΩ. Στο εσωτερικό τους συναντάμε το νέο τιμόνι που φέρει τα χειριστήρια αφής, ενώ ο πίνακας οργάνων είναι ορατός μέσω της ψηφιακής οθόνης 12,3 ιντσών. Επίσης, το touchpad αναβαθμίστηκε προσφέροντας πλέον και μια απτική ανάδραση επιβεβαίωσης στον χρήση. Παράλληλα, ο εσωτερικός φωτισμός διαθέτει πλέον την επιλογή 64 διαφορετικών χρωμάτων και το αναβαθμισμένο Linguatronic αναγνωρίζει περισσότερες φωνητικές εντολές όπως την ενεργοποίηση των θερμαινόμενων καθισμάτων.

Στην Ευρώπη θα είναι διαθέσιμη η C 200 και C 200 4MATIC με κινητήρα 1.5 απόδοσης 184 ίππων και 280 Nm ροπής. Ακόμα, εφοδιάζονται με 48-volt σύστημα, που προσθέτει 14 επιπλέον ίππους κατά την επιτάχυνση. Σύμφωνα με την εταιρεία, η επιπλέον ώθηση που δίνει το συγκεκριμένο σύστημα γεφυρώνει τον ανάλογο χρόνο που χρειάζεται η τουρμπίνα για να προσφέρει υψηλή πίεση. Η ανανεωμένη coupe μπορεί να ολοκληρώσει τη διαδικασία 0-100 km/h σε μόλις 7,9 sec και η τελική της ταχύτητα φτάνει τα 239 km/h. Η μέση κατανάλωση που ανακοινώνει το εργοστάσιο είναι 6,1 lt/100 km και οι εκπομπές ρύπων CO2 είναι 140 g/km.

Από πλευράς diesel, υπάρχει η C 220 d με τον 2λιτρο πετρελαιοκινητήρα των 194 ίππων και 400 Nm ροπής (24 ίππους παραπάνω από τον προκάτοχό του). Χάρη στην αύξηση της ιπποδύναμης, το νέο μοντέλο μπορεί να φτάσει τα 100 km/h από στάση σε μόλις 7 sec και η μέγιστη ταχύτητά του είναι 240 km/h.

Λίγο πριν την… κορυφή, η C43  δηλώνει «παρών». Τόσο στην coupe όσο και στην «ανοιχτή» version, η δυνατή έκδοση φέρει twin-turbo 3λιτρο V6 κινητήρα με 390 ίππους (+23 από το προηγούμενο) και 520 Nm ροπής. Το 0-100 km/h είναι 4,7 sec και «τερματίζει» στα 250 km/h.

Τα ανανεωμένα μοντέλα θα ξεκινήσουν τις πωλήσεις τους στη Γερμανία από τον Ιούλιο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...