Ακόμη πιο ισχυρή η σπορ Mercedes-Benz C-Class

H C43 AMG εφοδιάζεται με V6 biturbo που αποδίδει 390 ίππους

  • -
  • -

Η οικογένεια της Mercedes-AMG ανανεώνεται με τις νέες C43 Sedan και Estate να κάνουν πρεμιέρα στο σαλόνι της Γενεύης. Το φρεσκάρισμα των σπορ οικογενειακών μοντέλων δεν περιορίστηκε στην εμφάνιση (με νέα γρίλια, προφυλακτήρες και απολήξεις της εξάτμισης) αλλά επεκτάθηκε στον κινητήρα και τον εξοπλισμό, ώστε να προσφέρει ακόμη πιο απολαυστικές μετακινήσεις για οδηγό και επιβάτες.

Η Σειρά 43 λανσαρίστηκε το 2015, ως μία πιο προσιτή και ήπια εκδοχή των AMG 63. Οι μηχανικοί του σπορ παρακλαδιού της Mercedes-Benz αύξησαν κατά 23 ίππους την ισχύ του 3λιτρου V6 biturbo, φθάνοντας πλέον τους 390 ίππους. Παράλληλα, η μέγιστη τιμή της ροπής (520 Nm) είναι διαθέσιμη από τις 2500 έως τις 5000 rpm. Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, η νέα C 43 4MATIC Sedan επιταχύνει από στάση στα 100 km/h εντός 4,7 sec και η Estate εντός 4,8 sec. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το αυτόματο 9άρι κιβώτιο AMG SPEEDSHIFT TCT 9G, ενώ και στις δύο περιπτώσεις η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.

Το δυναμισμό της C 43 4MATIC εκπέμπει και η καμπίνα των επιβατών, με δέρμα και αλουμίνιο να συνυπάρχουν. Με το προαιρετικό πακέτο AMG Performance τα καθίσματα προσφέρουν κορυφαία στήριξη, ενώ εκτός από θερμαινόμενα είναι και ψυχόμενα με τρεις ρυθμίσεις. Δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το πλήρως ψηφιακό ταμπλό, με οθόνη 12,3 ιντσών για  τον πίνακα οργάνων και 10,25 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων (στάνταρ είναι οθόνη 7 ιντσών).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...