Η νέα Mercedes-Benz CLS έρχεται τον Μάρτιο (vid)

Πρεμιέρα στο Λος Άντζελες για την τρίτη γενιά του μεγάλου τετράθυρου coupe

  • -
  • -

Η CLS ήταν ένα από τα γηραιότερα μοντέλα στη γκάμα της Mercedes-Benz, καθώς η δεύτερη γενιά της είχε παρουσιαστεί πριν από 7 χρόνια, ενώ ακολούθησε το 2014 το καθιερωμένο facelift. Η μάρκα από τη Στουτγάρδη παρουσίασε λοιπόν στην έκθεση του Λος Άντζελες την αναμενόμενη τρίτη γενιά του μεγάλου sedan με το coupe προφίλ.

Η σιλουέτα της νέας Mercedes-Benz CLS έχει παραμείνει ίδια, όμως οι σχεδιαστές είχαν αρκετή δουλειά για να παρουσιάσουν το εντελώς νέο διαφορετικό εμπρός μέρος, με τη διαμαντένια γρίλια, τα εντυπωσιακά φώτα LED και τον προφυλακτήρα με τις έντονες ακμές. Η εικόνα ολοκληρώνεται με τα μακρόστενα πίσω φώτα τεχνολογίας 3D, που χωρίζονται σε δύο τμήματα, και το μεγάλο αστέρι στο κέντρο της πόρτας του χώρου αποσκευών.

Η πολυτέλεια και οι ψηφιακές ευκολίες κυριαρχούν στην καμπίνα των επιβατών. Στο κέντρο του ταμπλό έχουν τοποθετηθεί τέσσερις μεγάλοι αεραγωγοί (θυμίζουν τουρμπίνες αεροσκάφους), ενώ φωτίζονται με εντυπωσιακό τρόπο, ανάλογα με τη θερμοκρασία που έχει επιλεγεί στο σύστημα κλιματισμού! Το προαιρετικό πλήρως ψηφιακό κόκπιτ αποτελείται από δύο οθόνες 12,3 ιντσών, η μία για τον πίνακα οργάνων και η άλλη για το σύστημα πολυμέσων. Τα καθίσματα έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για τη νέα CLS, ενώ τα εξωτερικά καθίσματα στην πίσω σειρά έχουν την ίδια εικόνα με τα δύο μπροστινά. Ο χώρος αποσκευών έχει όγκο 520 λίτρα, ικανό να καλύψει τις ανάγκες μίας οικογένειας.

Αρχικά όλες οι εκδόσεις της CLS εφοδιάζονται με εξακύλινδρα σύνολα (με κυβισμό 3 λίτρων) και τετρακίνηση 4MATIC. Η CLS 350 d έχει μέγιστη ισχύ 286 ίππους και 600 Nm ροπής, ενώ η CLS 400 d ανεβαίνει στους 340 ίππους και τα 700 Nm. Και οι δύο εμφανίζουν μέση κατανάλωση 5,6 lt/100 km και εκπομπές ρύπων 148 g/km. Η βενζινοκίνητη CLS 450 με 367 ίππους και 500 Νm ροπής (αυξάνονται κατά 22 PS και 250 Nm με τη συμβολή ενός ηλεκτρικού μοτέρ EQ Boost) χρησιμοποιεί ηλεκτρικό σύστημα 48V, μίζα-εναλλάκτη και φίλτρο μικροσωματιδίων για βενζινοκινητήρα (GPF). Ως αποτέλεσμα, η μέση εργοστασιακή κατανάλωση είναι μόλις 7,5 lt/100 km. Η επιτάχυνση 0-100 km/h διαρκεί στις τρεις εκδόσεις 5,7 - 5,0 - 4,8 sec, αντίστοιχα.

Είναι μάλλον περιττό να προσθέσουμε ότι η νέα CLS εφοδιάζεται με ό,τι πιο σύγχρονο διαθέτει η Mercedes-Benz στους τομείς της άνεσης και ασφάλειας: ανάρτηση AIR BODY CONTROL, αυτόνομο φρενάρισμα, Lane Keeping Assist, Active Steering Assist, Active Speed Limit Assist, Active Brake Assist, ημι-αυτόνομη οδήγηση κ.α.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...