Η αγωνιστική Ferrari με τους 1.050 ίππους

Παρουσιάστηκε στην πίστα του Mugello στο περιθώριο του Finali Mondiali

  • -
  • -

Αν η LaFerrari είναι η κορυφαία δημιουργία του Μαρανέλο για κυκλοφορία στους δημόσιους δρόμους, η FXX-K είναι το αντίστοιχο αγωνιστικό που μπορούν να αποκτήσουν οι πελάτες της Ferrari. Ενόψει της επόμενης σεζόν, η ιταλική εταιρεία παρουσίασε την βελτιωμένη έκδοση, την οποία ονομάζει Evo.

Η αποκάλυψη έγινε στο φινάλε της αγωνιστικής περιόδου ή αλλιώς Finali Mondiali, στην ιδιόκτητη πίστα του Mugello. Η FXX-K Evo θα κατασκευαστεί σε λίγες δεκάδες αυτοκίνητα, όμως και οι νυν κάτοχοι μοντέλων ΧΧ της Ferrari θα μπορούν να τα αναβαθμίσουν στην έκδοση Evo.

Η FXX-K Evo δεν έχει ομολογκαριστεί για χρήση στο δρόμο, ενώ δεν επιτρέπεται να συμμετέχει σε αγώνες πέραν αυτών που διοργανώνει η Ferrari. Οι μηχανολόγοι της ιταλικής μάρκας ασχολήθηκαν με την αεροδυναμική απόδοση (+23% κάθετη δύναμη), την μείωση του βάρους, την επαναρύθμιση της ανάρτησης και άλλα σημεία του αγωνιστικού αυτοκινήτου.

Όσο για το υβριδικό σύστημα (V12 χωρητικότητας 6,3 lt και τεχνολογία HY-KERS) της FXX-K Evo, η μέγιστη ισχύς του φθάνει τους 1.050 ίππους και ξεπερνά τα 900 Nm ροπής. Μέρη όπως το 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και το Traction Control αντλούν την τεχνολογία τους από την εμπλοκή της Ferrari στη Formula 1.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...