6 νέα SEAT μέχρι το 2020

Μεγάλη επίθεση ετοιμάζουν οι Ισπανοί με αρκετά νέα μοντέλα, τεχνολογία και νέα σχεδιαστική ταυτότητα

  • -
  • -

Σε συνέχεια της ανοδικής πορείας της η SEAT ετοιμάζει να παρουσιάσει στα επόμενα χρόνια και μέχρι το 2020 έξι νέα μοντέλα. Το 2016 αποδείχθηκε μια εξαιρετική χρονιά για τους Ισπανούς, που κατάφεραν να ξεπεράσουν τις 400.000 πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Κατά την παρουσίαση του νέο μικρού SUV, το SEAT Arona, ο Matthias Rabe, υπεύθυνος Έρευνας και Εξέλιξης της ισπανικής φίρμας αποκάλυψε στο βρετανικό AutoExpress ότι έχουν στα πλάνα τους να παρουσιάσουν έξι νέα μοντέλα μέχρι το 2020.

«Με αυτά τα έξι θα κάνουμε την είσοδό μας σε τουλάχιστον τρεις νέες κατηγορίες. Τα άλλα τρία θα είναι αντικαταστάτες μοντέλων που κυκλοφορούν, αλλά θα είναι και αυτά εντελώς νέα. Τα πλάνα που έχουμε κάνει για την παραγωγή φτάνουν μέχρι και το 2025. Διανύουμε την πιο παραγωγική φάση μας» δήλωσε ο M. Rabe

Ένα από τα αυτοκίνητα θα είναι ένα νέο μεγάλο SUV, το οποίο θα εμπλουτίσει τη γκάμα μας, και θα σταθεί δίπλα στο μικρό Arona και το γνωστό μας Ateca. Θα χρησιμοποιεί με τη σειρά του την πλατφόρμα του ομίλου Volkswagen που πατά το Kodiaq το μεγάλο SUV της αδελφής εταιρείας Skoda και θα ανταγωνιστεί μεταξύ άλλων το Nissan X-Trail.

Επίσης, η SEAT θα χρησιμοποιήσει τη νέα πλατφόρμα MEB του ομίλου Volkswagen για την παρουσίαση ενός αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος. Αυτό αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στο 2019 και σύμφωνα με την εταιρεία θα έχει αυτονομία που θα αγγίζει τα 500 χιλιόμετρα.

Σχετικά με το τρίτο μοντέλο δεν έχει γίνει λόγος για κάτι συγκεκριμένο, αλλά αναμένεται να είναι ένα μοντέλο που θα παρουσιάσει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της SEAT, πιθανότατα ως διάδοχος του Leon, υιοθετώντας εκτός των άλλων και υβριδική τεχνολογία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...