5 HOT INFO ΓΙΑ ΤΟ SEAT ARONA

Το αυτοκίνητο που επιτρέπει στη ισπανική μάρκα να εισέλθει στο κλαμπ των μικρών SUV

  • -
  • -

Και τo 2017 παρακολουθούμε την εισβολή δεκάδων νέων crossover/SUV, σε κάθε κατηγορία μεγέθους και τιμής. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα λανσαρίσματα στο κάτω άκρο είναι αυτό του Seat Arona. Το μικρό SUV βασίζεται στην πλατφόρμα MQB A0 του Ομίλου Volkswagen – ίδια με αυτή του νέου Ibiza – και τα προτερήματά του δεν θα περιορίζονται στην, αναμενόμενα, προσιτή τιμή του.

ΣΧΕΔΙΑΣΗ

Σχεδιαστικά, το ισπανικό SUV αντλεί στοιχεία τόσο από το Ibiza όσο και από το μεγαλύτερο SUV, το Ateca που συμμετέχει στην μικρομεσαία κατηγορία. Τα τριγωνικά φωτιστικά σώματα αγκαλιάζουν τη μικρή τραπεζοειδή μάσκα, ενώ η ψηλά τοποθετημένη πίσω πινακίδα κυκλοφορίας επέτρεψε πιο επιθετική σχεδίαση του προφυλακτήρα. Οι ποδιές, τα πλαστικά προστατευτικά, οι ράγες οροφής και οι μεγάλοι τροχοί τονίζουν τον περιπετειώδη χαρακτήρα, με τον οποία θέλησαν να ταυτίσουν το Arona οι σχεδιαστές της ισπανικής μάρκας.

ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ

Μικρού κυβισμού turbo κινητήρες είναι η πετυχημένη συνταγή στην κατηγορία, οπότε στη Seat νιώθουν σίγουροι για την γκάμα τους. Με καύσιμο τη βενζίνη υπάρχουν τρεις επιλογές, ο 1.0 TSI με 95 και 115 ίππους και ο 1.5 TSI με 150 ίππους και τεχνολογία απενεργοποίησης των κυλίνδρων για το FR. Ο πρώτος συνδυάζεται με 5άρι μηχανικό κιβώτιο, ο δεύτερος με 6τάχυτο μηχανικό ή DSG 7 σχέσεων, ενώ ο τρίτος με χειροκίνητο 6 σχέσεων. Στην πλευρά των diesel η Seat προσφέρει τον 1.6 TDI με 95 και 115 PS (ο πρώτος με 5άρι μηχανικό ή DSG, ενώ ο δεύτερος με μηχανικό 6 σχέσεων). Στα μέσα του 2018 θα προστεθεί η έκδοση φυσικού αερίου (CNG) με κινητήρα τον 1.0 TSI και μέγιστη ισχύ 90 ίππους.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ-ΧΩΡΟΙ

Το μήκους 4,14 μέτρων Arona εκμεταλλεύεται κάθε σπιθαμή των εξωτερικών του διαστάσεων προκειμένου να προσφέρει ένα άνετο εσωτερικό. Η μεγαλύτερη διαφορά του σε σχέση με το Ibiza εντοπίζεται στο ύψος (+10 cm), προς όφελος τόσο του χώρου πάνω από τα κεφάλια των επιβατών, όσο και της κίνησης εκτός δρόμου. Ο όγκος του πορτμπαγκάζ είναι στα 400 lt, μεγαλύτερος από αυτούς των κύριων ανταγωνιστών του. Η εικόνα της καμπίνας είναι ευχάριστη, με ποιοτικά υλικά και σπορτίφ αίσθηση στην έκδοση FR.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Ο βασικός και ο προαιρετικός κατάλογος ηλεκτρονικών βοηθημάτων του Arona στέλνει σε... υψηλά επίπεδα την άνεση και την ασφάλεια των επιβατών. Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ρυθμιζόμενο Adaptive Cruise Control, αυτόνομη πέδηση, Hill Hold control, ανίχνευση κόπωσης οδηγού, αισθητήρες φωτός και βροχής, κάμερα οπισθοπορείας, υποβοήθηση στάθμευσης, οθόνη αφής 8 ιντσών κ.α.

ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΣΗ

Διαθέσιμο σε τέσσερα επίπεδα εξοπλισμού (Reference, Style, Xcellence, FR) αλλά και με πολλές ακόμη επιλογές προσωποποίησης του αμαξώματος και του εσωτερικού, το Arona μπορεί να... μεταμφιεσθεί ανάλογα με τις προτιμήσεις του ιδιοκτήτη του. Όσον αφορά την εξωτερική του εμφάνιση, μπορεί να επιλεγεί άλλο χρώμα για το κάτω μέρος και άλλο για την οροφή και τις κολώνες. Συνολικά το μικρό SUV της Seat θα διατίθεται σε 68 διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς. Όμορφη λεπτομέρεια το σήμα «Χ» στην πίσω κολώνα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...