Το ανανεωμένο Peugeot 308 και επίσημα

Είναι το πρώτο μοντέλο της PSA που διαθέτει τον νέο 1.500άρη diesel κινητήρα

  • -
  • -

Είχαμε δημοσιεύσει κάποιες φωτογραφίες που διέρρευσαν στο διαδίκτυο πριν από λίγες εβδομάδες και απεικόνιζαν το ανανεωμένο Peugeot 308. Τώρα, η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοινώνει επίσημα ότι το μικρομεσαίο hatchback έρχεται πιο φρέσκο χάρη στις διακριτικές αισθητικές πινελιές και τις σημαντικές μηχανολογικές αναβαθμίσεις.

Ένα άπειρο μάτι είναι δύσκολο να ξεχωρίσει τις αλλαγές του ανανεωμένου μοντέλου. Συγκεκριμένα, υπάρχει νέα γρίλια, τα LED φώτα ημέρας παραμένουν στα νέα φωτιστικά σώματα, νέα φώτα ομίχλης, ωστόσο δεν υπάρχει ακόμα επίσημη φωτογραφία για το πίσω μέρος. Βάσει όμως της διαρροής που είχαμε, αναμένουμε μικρές σχεδιαστικές αλλαγές στα φώτα.

Μπορεί αισθητικά να μην είχαμε ριζικές αλλαγές, αυτό που αξίζει να σημειωθεί όμως είναι η προσθήκη των ηλεκτρονικών βοηθημάτων, που δανείζεται κυρίως από τον μεγαλύτερο αδερφό, το 3008. Μεταξύ άλλων , αυτά περιλαμβάνουν τα Active Safety Braking (αυτόνομη πέδηση), Active Lane Departure Warning (σύστημα που σε κρατάει στη λωρίδα σου), ενώ προστέθηκε το Visionpark 1, που επιτρέπει το νέο 308 να χειριστεί το τιμόνι προκειμένου να… παρκάρει σε κενή θέση στάθμευσης. Επίσης, διατίθεται και το ενεργό σύστημα cruise control που ακολουθεί το προπορευόμενο αυτοκίνητο. Στο εσωτερικό διατίθεται το τελευταίας γενιάς i-Cockpit, το οποίο φέρει όλα τα τελευταία συστήματα συνδεσιμότητας MirrorLink, Android Auto και Apple CarPlay.

Μηχανολογικά, το ανανεωμένο 308 εφοδιάζεται με δύο diesel και έναν βενζινοκινητήρα. Ο πρώτος είναι ο νέος diesel κινητήρας τεχνολογίας BlueHDi των 1.500 cc που αποδίδει 130 ίππους, ο οποίος συνδυάζεται με νέο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Επίσης, συνεχίζεται η διάθεση του 4κύλινδρου 2.0 BlueHDi των 180 ίππων στην έκδοση GT. Από πλευράς βενζίνης, υπάρχει ο 3κύλινδρος 1.2 PureTech των 130 ίππων που συνδυάζεται με νέο 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

Το ανανεωμένο Peugeot 308 θα προσφέρεται στις εκδόσεις station wagon και GTi, ενώ θα διατίθεται στην ευρωπαϊκή αγορά από τον Σεπτέμβριο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...