Πρεμιέρα στην Φρανκφούρτη το νέο Volkswagen Polo

Η έκτη γενιά του γερμανικού supermini θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο

  • -
  • -

Το Volkswagen Polo προχωράει στην επόμενη γενιά του την έκτη και θα βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα MQB-A0. Αναθεωρημένες θα είναι οι διαστάσεις του, χαμηλότερο το βάρος του, η ανάρτησή του και θα προστεθούν στη γκάμα του νέοι κινητήρες.

Η σχεδίασή του θα είναι πιο δυναμική από αυτή του μοντέλου που κυκλοφορεί, όπως αποκαλύπτουν και οι πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες του, με περισσότερες ακμές, ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα και πιο δυναμικό πίσω μέρος. Σε αντίθεση με το αδελφό μοντέλο Seat Ibiza το οποίο είναι διαθέσιμο μόνο με 5θυρο αμάξωμα, το νέο VW Polo θα έχει εκδόσεις με τρεις και πέντε πόρτες.

Η ποιότητα θα είναι στην κορυφή της λίστας των αξιών του νέου Polo, όπως φυσικά και η τεχνολογία την οποία θα δανείζεται από το μεγαλύτερο Golf. Νέος πίνακας οργάνων, μεγάλη κεντρικά τοποθετημένη οθόνη αφής και πολλές δυνατότητες συνδεσιμότητας θα προσφέρει το μικρό γερμανικό μοντέλο.

Στη γκάμα των κινητήρων θα γίνει αλλαγή φρουράς, με τον 1.4 TSI να φεύγει και τον νέο 1.5 TSI βενζίνης να παίρνει τη θέση του με εκδόσεις 130 και 150 ίππων. Στη βάση της γκάμας θα τοποθετηθεί ο 3κύλινδρος 1.000άρης με απόδοση 65, 75 ,95 και 115 ίππων, ανάλογα με την έκδοση. Όσον αφορά τις εκδόσεις diesel θα υπάρχουν διαφορετικές απόδοσης εκδοχές του αναβαθμισμένου 1.6 TDI. Το κορυφαίο Volkswagen Polo GTi θα φοράει σε αυτή τη γενιά τον 2.0 TSI με απόδοση 200 ίππων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...