Το νέο SUV της Mitsubishi με 1.5 turbo βενζίνης

Το μήκους 4,4 m Eclipse Cross θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το φθινόπωρο

  • -
  • -

Η νέα πρόταση της Mitsubishi στην κατηγορία των SUV έκανε πρεμιέρα στην έκθεση της Γενεύης. Οι διαστάσεις του Eclipse Cross (μήκος 4,4 m - πλάτος 1,8 m – ύψος 1,68 m) το τοποθετούν ανάμεσα στα ASX και Outlander, ενώ η σχεδίασή του απευθύνεται σε ένα σαφώς πιο νεανικό κοινό από αυτούς που οδηγούν τα άλλα SUV της ιαπωνικής μάρκας.

Το λανσάρισμα του θα γίνει το φθινόπωρο, ενώ αρχικά θα είναι διαθέσιμο με δύο κινητήρες: το νέο 1.5 turbo βενζίνης και το γνώριμο 2.2 turbo diesel. Ο πρώτος συνδυάζεται με κιβώτιο CVT που προσφέρει και χειροκίνητη λειτουργία 8 σχέσεων, ενώ ο δεύτερος με ένα 8άρι αυτόματο κιβώτιο. Μέχρι στιγμής η Mitsubishi δεν έχει ανακοινώσει τεχνικά χαρακτηριστικά, όπως ισχύς/ροπή ή καταναλώσεις.

Το Eclipse Cross εφοδιάζεται με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα τετρακίνησης, το οποίο στέλνει στον πίσω άξονα το ποσοστό της ροπής που κρίνεται αναγκαίο, με βάση τις συνθήκες και την επιφάνεια του οδοστρώματος. Το Super All-Wheel Control (S-AWC) περιλαμβάνει και το Active Yaw Control. Το σύστημα διαχειρίζεται τη ροπή αλλά και την πέδηση σε κάθε έναν από τους πίσω τροχούς, αναλύοντας τις πληροφορίες που συλλέγει από το τιμόνι, τις δυνάμεις γύρω από τον κατακόρυφο άξονα (yaw rate), τη ροπή του κινητήρα, τα φρένα και την ταχύτητα των τροχών.

Αισθητικά, το εμπρός μέρος του Eclipse Cross θυμίζει το Outlander με τη μάσκα, τα φωτιστικά σώματα και τις χρωμιωμένες λεπτομέρειες στον προφυλακτήρα να σχηματίζουν ένα μεγάλο «Χ». Στο πλάι το βλέμμα πέφτει στην έντονη ακμή που συνδέεται με τα πίσω φώτα LED, την τύπου coupe οροφή και τη βάση των παραθύρων που κινείται προς τα πάνω. Τα πλαστικά προστατευτικά – περιμετρικά του αμαξώματος – τονίζουν τον περιπετειώδη χαρακτήρα του ιαπωνικού μοντέλου.

Αίσθηση φρεσκάδας και πολυτέλειας αποπνέει το εσωτερικό του Eclipse Cross, με τη μεγάλη οθόνη αφής (υποστηρίζει τα πρωτόκολλα Apple CarPlay και Android Auto), το touchpad στη βάση της κεντρικής κονσόλας, το Head Up Display και το πολυλειτουργικό τιμόνι.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...