Έρχεται το νέο ευρωπαϊκό Honda Civic

Με 1.000άρη τούρμπο το νέο 5θυρο Civic που θα κατασκευάζεται στη Βρετανία

  • -
  • -

Η νέα γενιά του Honda Civic βρίσκεται προ των πυλών και θα κάνει πρεμιέρα στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού. Θα είναι το αμερικάνικο μοντέλο, αλλά με ευρωπαϊκές προδιαγραφές με τη συναρμολόγησή του να γίνεται στη Βρετανία. Αισθητικά το νέο 5θυρο Civic δεν αναμένεται να έχει σημαντικές αλλαγές σε σχέση με το αμερικάνικο.

Οι πρώτες παραγγελίες στην Ευρώπη θα παραδοθούν από τις αρχές του επόμενου χρόνου, ενώ από τον επόμενο μήνα το εργοστάσιο της Honda στο Swindon της Βρετανίας που θα αναλάβει τη συναρμολόγησή του θα στείλει αυτοκίνητα στην αμερικανική αγορά. Στη βάση της γκάμας θα τοποθετηθεί ο μικρός 1.000άρης τούρμπο VTEC και λίγο πιο πάνω όσον αφορά τους κινητήρες βενζίνης θα υπάρχει ο ίδιας φιλοσοφίας 1.500άρης. Τη γκάμα θα συμπληρώνει ο αναβαθμισμένος diesel 1.6.

Θα ακολουθήσει και μια σεντάν έκδοση του Civic η κατασκευή της οποίας θα γίνεται στην γειτονική Τουρκία και ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν θα έρθει στη δική μας αγορά. Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκεται και η άγρια έκδοση Civic Type R με απόδοση που αναμένεται να αγγίζει τους 350 ίππους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...